Zelf kombucha maken filmpje

  • Geplaatst op
  • Door Kees kielen
  • 0

Er waren nog geen goede Nederlandstalige youtube filmpjes die lieten zien hoe je zelf kombucha maakt. Voor het eerst heb ik me nu gewaagd aan het maken van een filmpje.

Mijn eerste filmpje op Youtube.

We verkopen al jaren kombucha. Zowel spullen om het zelf te maken als kant en klare drank.

Ik kreeg regelmatig vragen over hoe je het zelf moet maken ondanks onze uitgebreide handleiding.

Dit bracht mij op het idee om voor het eerst een you tube filmpje op te nemen over het maken van kombucha. Zelf had ik al zeker 5 jaar geen kombucha meer gemaakt, maar het proces vergeet je niet zo gauw. Helaas werden de zwammen niet zo mooi, maar het gaat om de drank en niet om een mooie zwam.

 

Presenteren is een vak

Niet alleen het filmen (camerastand, licht, wil ik zelf wel of niet in beeld), maar ook het filmpje inspreken was nieuw voor mij. Het precies weten welke informatie je wilt geven, zonder hakkelen en de nodige uuuuuhhhh's tussen door was best lastig. Al die televisiepresentatoren die lekker doorpraten zonder naar woorden te zoeken, het is echt een vak. Nu het filmpje klaar is merk ik dat het niet bepaald sprankelend overkomt. Zo nu en dan vult mijn elleboog het hele scherm. Dat soort stukjes er tussen uit knippen gaat niet altijd, omdat ik dan halverwege een zin afgebroken wordt. Kortom een beetje amateuristisch is het wel. Maar goed, het is mijn eerste filmpje, en de boodschap die ik overbreng is wel duidelijk. En niet iedereen krijgt van die mooie nieuwe zwammen. Ook ik niet.

 

Het resultaat.

Neemt u eens de tijd om een stukje te bekijken, en geef onderaan uw reactie:

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden