Meten is weten!

Bij Mani Vivendi verkopen wij verschillende producten om de door jou zelf gemaakte kombucha en kefir te kunnen meten op de ph-waarde of suikergehalte. Zo weet je precies wanneer jouw kombucha of kefir klaar is om te drinken. Kombucha is geschikt voor comsumptie met een pH waarde tussen de 3,0 en 3,5. Voor Kefir houden we een ph-waarde tussen de 3,0 en 4,5 aan!

Digitale pH meter of pH test strips

De pH waarde van je kombucha of kefir kan je meten met een digitale pH meter, maar ook met pH test strips. Onze digitale pH meter meet de zuurgraad op een schaal van 0 tot 14 en heeft een nauwkeurigheid van 0,1 pH. Gebruik buffer poeder om je digitale pH meter te kalibreren

We verkopen ook losse pH test stips. Onze pH test strips met een bereik van 1,0 tot 14,0 pH, geeft de pH waarde met stappen van 1.0 pH aan. De pH test strips met een bereik van 0,5 tot 5,0 pH, meet in stappen van 0,5 pH. Deze pH test strips zijn dus iets nauwkeuriger. Hetzelfde geldt voor onze test strips die de pH waarde tussen 5.5 en 9.0 meten.

Om de meest nauwkeurige pH waarde te meten, raden wij onze digitale pH meter aan.

Refractometer voor suiker

Als je zelf kombucha of kefir maakt, dan voed je de scoby of kefirkorrels met suiker. De suiker wordt omgezet in gunstige zuren, voedingsenzymen en vitamines. Voor de scoby en kefirkorrels is suiker dus super goed, maar voor ons wat minder gezond. Om er zeker van te zijn dat al de suiker is opgenomen, gebruik je een refractometer. Met de refractometer meet je de suikergehalte in de kombucha of kefir.

Lood in water testen

Met onze water lood laboratoriumtest kan je de hoeveelheid lood in water testen. Hiermee neem je zelf een monster voor de lood in water test. De monster stuur je gratis op naar een laboratorium. Na een week ontvang je de testresultaten in per mail.