0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Hoe gebruik ik de Chi Machine?

  De Chi machine

  De Chi-vitalizer is halverwege het jaar 2001 op de Nederlands/Belgische markt gebracht door een internationaal yogadocent. Inmiddels zijn er vele duizenden mensen in Nederland (in Azië en Amerika miljoenen) die de Chi-vitalizer regelmatig gebruiken. De enthousiaste reacties overtreffen alle verwachtingen. Gelet op het verband tussen gezondheid en het functioneren van het energiesysteem van de mens is de Chi-vitalizer zo’n beetje het beste wat de modern mens in dit verband kan overkomen: Een apparaat dat, dankzij moderne techniek, eeuwenoude kennis direct en op eenvoudige wijze toepast. Beschikbaar voor iedereen. Wie de eigen gezondheid ter harte gaat, kan nu al genietende het lichaam geven wat het nodig heeft. Onze wens is dat de Chi-vitalizer zal inspireren tot (nog) meer zorg voor juiste voeding, ontspanning en beweging. En daarmee tot een blije, open manier van in het leven staan. Er is geen grens aan hoe goed je je kunt voelen. Levensvreugde straalt vanzelf door naar onze omgeving. Als de Chi-vitalizer daaraan een bijdrage kan leveren, zijn wij tevreden.

  Algemeen

  Het aantal gezondheidsklachten dat een mens kan hebben is vrijwel onbeperkt. De ene ziekte is nog niet onder de medische knie, of er zijn al weer drie nieuwe. Het idee dat door steeds nieuwe medicijnen te bedenken uiteindelijk iedereen gezond en wel 5000 jaar oud zal worden, is een illusie gebleken. Wachten tot je ziek wordt en vervolgens vertrouwen op medicijnen, is niet de weg naar een fit lichaam en een dynamisch, succesvol leven. Het goede nieuws is: het aantal oorzaken van onze klachten is beperkt. Slechte houding, stress, slechte voeding en te weinig beweging zijn samen verantwoordelijk voor het overgrote deel van de gezondheidsklachten van de moderne mens. Zij resulteren, via tussenstappen als
  slechte ademhaling, onvoldoende doorbloeding enzovoort, in een chronisch laag zuurstofgehalte van het bloed, degeneratie van ons zenuwstelsel en verzwakking van het energiesysteem en immuunsysteem. Samengevat in 1 woord: vergiftiging. Kijkend naar de hoofdoorzaken, is de remedie natuurlijk simpel: goed eten, ontspanning, een goede lichaamshouding en de juiste beweging. Bij die laatste drie, ontspanning, houding en beweging, is de Chi-vitalizer van onschatbare waarde.

  De ruggengraat

  Daar draait het om in het leven, letterlijk en figuurlijk. Kijk maar: De wervelkolom is op fysiek niveau de centrale as in ons lichaam. Hij geeft stevigheid en bepaalt onze houding. Op elektromagnetisch niveau is het centrale zenuwstelsel in het ruggenmerg de schakel tussen de hersenen en alle andere lichaamsfuncties, willekeurig en onwillekeurig. Energetisch is de lijn van schedel naar stuit de centrale as in ons lichaam. De belangrijkste zeven chakra’s (energiecentra) liggen langs deze lijn. Ook spiritueel is de lijn van stuit naar het punt tussen de wenkbrauwen van belang. Het door de sushumna, het centrale energiekanaal, ongehinderd omhoog en omlaag stromen van de levensenergie, is voorwaarde voor (en tegelijk het teken van) ware innerlijke vrijheid. 

  Wat doet de Chi-vitalizer?

  De Chi-vitalizer brengt via de enkels de hele ruggengraat in een golfbeweging. Wanneer men helemaal ontspannen is, gaat de beweging door tot en met het hoofd. Gebleken is dat de schudbeweging de wervelkolom (en de rest van het lichaam ook) de gewenste optimale conditie geeft. Daarbij gaat het niet alleen om soepelheid, om wervels die op hun juiste plaats komen, om doorbloeding, om ontspanning van rugspieren, enzovoort. Dat op zichzelf zou al reden genoeg zijn om iedereen aan te raden dit apparaat te gaan gebruiken. Maar de sterke heilzame werking van de Chi-vitalizer zit hem ook in het gegeven dat precies deze, nauwkeurig bepaalde beweging, het zuurstofgehalte van het bloed verhoogt.
  Uit de yoga is bekend dat het, los van de adem, mogelijk is om dit te bewerkstelligen d.m.v. oefeningen. Bij de Chi-vitalizer komt er geen oefening aan te pas; de organische beweging doet het voor ons. Dit alles betekent dat gebruik van de Chi-vitalizer het lichaam enorm stimuleert en ondersteunt bij het proces van ontgiften / het versterken van het immuunsysteem. En daarmee werken we, preventief of genezend, aan de hoofdoorzaak van onze klachten.

  Wat zijn de effecten van het gebruik van de Chi-vitalizer?

  Het heeft zeer vele effecten, op verschillende niveaus:

  ●Spieren  ●Bloeddruk
  ●Adem  ●Lymfesysteem
  ●Skelet  ●Hersenen
  ●Organen  ●Spijsvertering
  ●Gemoed  ●Gewicht

  Om te begrijpen, hoe dat kan (voor zover mogelijk), kijken we naar het ontstaan van de Chi vitalizer. De Chi-vitalizer is ontstaan als resultaat van vele jaren onderzoek. Dat onderzoek betrof de lichaamsfuncties, beweging en het energiesysteem van de mens. De vraag was in feite “hoe wekt het lichaam energie op?” Dat we van lichamelijke oefeningen energieker worden, weten we. Maar hoe dit precies in z’n werk gaat, weten we niet. Chinese Chi Kung meesters en wetenschappers probeerden te zien wat nu de essentie is van het “oplaadproces”. Het zal mensen met enige kennis van yoga, t’ai chi, chi kung e.d., niet verwonderen dat ze uitkwamen bij de wervelkolom als centrale factor. Bovendien, en ook dat zal niet iedereen verbazen, blijkt opladen niet alleen een kwestie van iets toevoegen. Wanneer het lichaam zich reinigt, heeft dat automatisch een verhoogde energieopname tot gevolg. Uiteindelijk kwam een apparaat uit de bus dat met een bepaalde frequentie en amplitude, onder een bepaalde hoek, de ruggengraat een soort vissenstaartbeweging laat maken. Het effect ervan is erg groot. Maar dat is wel vaker als vele jaren toegewijde studie samengebald worden in een, ogenschijnlijk simpele, uitvinding.

  Hoe gebruik je de Chi Machine?

  De standaardmethode is als volgt:
  • Zorg voor een comfortabele maar niet al te zachte ondergrond.*
  • De Chi-vitalizer dient op dezelfde hoogte te staan, aan het voeteneind, en mag niet kunnen schuiven.
  • Doe een paar simpele rek/strekoefeningen.
  • Drink een glas water.
  • Ga op de mat liggen en leg de enkels in de houders op de Chi-vitalizer.
  • Stel de tijd in.
  • Ontspan volledig tijdens het schudden.
  • Blijf na afloop zo lang liggen als je wilt, maar in ieder geval tot je voelt dat de energiegolf die over je heen komt, tot rust is gekomen. Nooit meteen opstaan en weglopen.
  • Zet de voeten plat op de grond en beweeg de gebogen benen een paar keer langzaam van links naar rechts.
  • Om op te staan draai je helemaal door naar een kant zodat je bijna op je buik ligt, en brengt het lichaam met behulp van de armen omhoog tot zit.
  • Drink weer een glas water.
  • Sta rustig op.

  BELANGRIJK:
  Het enige wat eventueel overgeslagen kan worden uit het bovenstaande draaiboek, is het rekken en strekken vooraf. De rest dient allemaal gedaan te worden.

  *Ideaal zijn schapenwollen yogamatten bij Mani Vivendi verkrijgbaar.

  Contra-indicaties

  Tijdens de zwangerschap is het af te raden om de chi-vitalizer te gebruiken, om voor de hand liggende redenen. In de herstelperiode na een operatie of botbreuk de Chi-vitalizer niet gebruiken of in overleg met een arts. Hartklachten en acute of ernstige rugproblemen zijn contra-indicaties. Bij hartklachten adviseren wij om even contact met ons op te nemen. Na een heupoperatie wachten tot de heup weer krachtige zijwaartse beweging aankan. (Dat kan jaren duren). En verder is het een kwestie van gezond verstand. Iemand die in de war is b.v. laat je pas schudden als hij/zij gekalmeerd is. Neem geen risico’s. Houd rekening met oude blessures. Bij ernstige twijfel: niet doen. Bij lichte twijfel: tien seconden proberen en goed navoelen. Laat het lichaam zelf het antwoord geven.

  Het gebruik van de Chi Machine

  In welke houding lig je? De standaardhouding is met de armen ontspannen langs het lichaam. Wie goed los is in de schouders kan daarbij desgewenst de armen met de handpalmen naar boven neerleggen.
  Door de handen onder het hoofd te leggen, komt bij het schudden het accent iets meer dan normaal op de rug te liggen. Goed bij spanning in de schouders / stress is de houding met de armen langs het hoofd languit naar achteren. Maximaal schommelgevoel ontstaat wanneer de armen gestrekt op het lichaam worden gelegd. Indien nodig, b.v. vanwege een oude knieblessure, kan een kussen met gladde bovenkant onder de knie(ën) gelegd worden. Let erop dat de zijwaartse beweging er niet door belemmerd wordt. U kunt bij Mani Vivendi een opblaasbaar kussen kopen dat daar perfect voor is.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »