Yoga

“Op zoek naar manieren om te ontspannen en gezond te blijven”. Herken je dit? Dan is yoga misschien iets voor jou.

Wat is Yoga?

Het woord ‘yoga’ is afgeleid van het Sanskriet woord Yuj dat ‘verbinding’ betekent. Het gaat dan om de verbinding tussen lichaam en geest. In het Westen wordt yoga voornamelijk geassocieerd met oefeningen die het evenwicht in het menselijk systeem herstellen. 

Om deze oefeningen te doen zijn er in vrijwel elke plaats in Nederland wel plekken waar je yogalessen kunt volgen. In een yoga studio bijvoorbeeld. Veel yogi’s doen ook aan yoga vanuit huis. Yogi’s zijn mensen die yoga beoefenen. Met als doel om uiteindelijk tot een natuurlijke staat van zijn te komen, waarin het leven in zijn heelheid kan worden ervaren.

Yoga is geschikt voor iedereen, van jong tot oud, met en zonder klachten. Voor kinderen, tieners, ouderen of als u een (verstandelijke) beperking of gewrichtsklachten heeft.

Bij Mani Vivendi geloven we dat balans de lijm is waarmee jij en jouw omgeving het beste uit het leven te kunnen halen. In het leven van de moderne mens is de balans tus­sen lichaam en geest helaas vaak verstoord. Yoga biedt ons oefeningen die het evenwicht herstellen. Het maakt lichaam en geest leven­dig en flexibel.

Waar Kees ooit begonnen is met de inkoop van duurzame en kwalitatieve yogamatten van schapenwol is de wereld van yoga inmiddels velen malen groter geworden. Ons team heeft veel producten gevonden om jouw yogales leuker, maar vooral fijner te maken. Dit zijn yogakussens, waarmee je een low-impact yogales bijvoorbeeld nog fijner kunt maken, of een yogadeken die GOTS gecertificeerd is.