Wat is een Chi machine?

 

Wat is een chi machine?

 
Een Chi machine is een massage apparaat gebaseerd op een traditionele Chinese (schut)massage techniek. U plaatst uw enkels in de enkelhouders die door heen en weer te bewegen uw rug in een vissengraad beweging brengen. 
Vanuit de traditionele Chinese geneeskunde weet men dat sommige ziekten en kwalen veroorzaakt worden door verstoringen in de stroom van de vitale levensenergie (de Chi). Deze verstoringen kunnen worden opgeheven door de stroom van de Chi te stimuleren met de Chi machine.
Terug naar de chi-machinesWaarom een Chi-Machine?

 

De Chi Machine is halverwege het jaar 2001 op de Nederlands/Belgische markt geïntroduceerd. Inmiddels zijn er enige duizenden mensen in Nederland (in Azië en Amerika honderdduizenden) die de Chi Machine regelmatig gebruiken.

 dit type De enthousiaste reacties overtreffen alle verwachtingen. Ook u kunt de Chi-Vitalizer bij Mani Vivendi gratis proberen. Bevalt het u goed dan kunt hem zelf aanschaffen. Gelet op het verband tussen gezondheid en het functioneren van het energiesysteem van de mens is de Chi-Vitalizer zo'n beetje het beste wat de moderne mens in dit verband kon overkomen: Een apparaat dat, dankzij moderne techniek, eeuwenoude kennis direct en op eenvoudige wijze toepast. Beschikbaar voor iedereen. Wie de eigen gezondheid ter harte gaat, kan nu al genietende het lichaam geven wat het nodig heeft. Onze wens is dat de Chi-Vitalizer zal inspireren tot (nog) meer zorg voor juiste voeding, ontspanning en beweging. En daarmee tot een gezonde manier van leven.

Bedenk dat er geen grens is aan hoe goed je je kunt voelen. En levensvreugde straalt vanzelf door naar onze omgeving. Als de Chi-Vitalizer daaraan een bijdrage kan leveren, zijn wij tevreden.

Het aantal gezondheidsklachten dat een mens kan hebben is vrijwel onbeperkt. De ene ziekte is nog niet onder de medische knie, of er zijn al weer drie nieuwe. Het idee dat door steeds nieuwe medicijnen te bedenken uiteindelijk iedereen gezond en wel 5000 jaar oud zal worden, is een illusie gebleken. Wachten tot je ziek wordt en vervolgens vertrouwen op medicijnen, is duidelijk niet de weg naar een fit lichaam.

Het goede nieuws is: het aantal oorzaken van onze klachten is beperkt. Slechte houding, stress, slechte voeding en te weinig beweging zijn samen verantwoordelijk voor het overgrote deel van de gezondheidsklachten van de moderne mens. Zij resulteren, via tussenstappen als slechte ademhaling, onvoldoende doorbloeding enzovoort, in een chronisch laag zuurstofgehalte van het bloed, degeneratie van ons zenuwstelsel en verzwakking van het energiesysteem en immuunsysteem. Samengevat in 1 woord: vergiftiging. Kijkend naar de hoofdoorzaken, is de remedie natuurlijk simpel: goed eten, ontspanning, een goede lichaamshouding en de juiste beweging. Bij die laatste drie, ontspanning, houding en beweging, is de Chi-Vitalizer van onschatbare waarde.

Het zal duidelijk zijn dat het voor ons algehele welzijn van cruciaal belang is dat de wervelkolom in optimale conditie is. De vraag is dus:

 

WAT WIL DE RUGGENGRAAT?
Het antwoord is:
DE CHI MACHINE

Waarom de Chi vitalizer?

 Er zijn door de jaren heen vele (goedkope) varianten van de chi machine op de markt geweest. Wij hebben in 2003 er voor gekozen alleen nog de Chi-Vitalizer te verkopen. Sindsdien verkopen wij deze machine tot groot genoegen van al onze klanten sindsdien. Deze machine is stil, robust, comfortabel, sterk en eenvoudig van constructie. Daarmee is het beste waar voor zijn geld. Nu bijna 15 jaar later is deze machine als een van de weinigen uit de begin tijd nog steeds te koop.

 

Terug naar de chi-machines

Waarom u geen andere merken wilt kopen

Waarom u geen Sun Ancon machine zou willen kopen of één van de vele heel goedkope machines.
Wij krijgen veel vragen over zowel de Sun Ancon als over tal van goedkope machines.
De Sun Ancon is een Amerikaanse machine. Sun Ancon maakt in haar reclame-uitingen de mensen bang om een ander merk machine te kopen.
Onderstaand kunt u lezen waarom wij hebben gekozen voor de chi-vitalizer en waarom wij niet voor de Sun Ancon of een veel goedkopere machine hebben gekozen.

De schudbeweging is door de Chinezen meer dan 3.000 jaar geleden ontwikkelt als één van hun drie geneesmethoden. De Sun Ancon heeft dit als eerste omgezet in een elektrisch apparaat. Dit model wordt daarom vaak de originele chi-machine genoemd. De verschillen op een rij:


Chi-Vitalizer
Sun Ancon

Chi merk goedkopie
Variabel toerental (80-160 per min.
Zachte enkelsteunen
Goede enkel pasvorm
In Nederland gegeven garantie
Programma's waarin de snelheid varieert
Bij magnetic Impuls: vibratie in de enkels
Toerental digitaal uitleesbaar
€330,- of €350,-
Electronische klok (stil)
Degelijkheid: zeer goed
Geluidsniveau: laag door rollagers
Kan continu gebruikt worden
Persoonlijke begeleiding
Door grote gewicht zeer stabiel
Reparatiewerkplaats in Nederland
Motor heeft ruim voldoende vermogen
Enkelsteunen staan voldoende uit elkaar
Eén snelheid (ongeveer 140 per minuut)
Hard kunststof enkelsteunen
Ronde brede kommen (slaan enkels)
Geen Nederlandse dealer
Niet aanwezig
Niet aanwezig
Geen snelheidsregeling, geen uitlezing.
€680,-
Mechanische klok (geluid)
Degelijkheid: zeer goed
Geluidsniveau: laag door rollagers
Kan continu gebruikt worden
Geen huur mogelijkheid
Zoek het zelf maar uit
Door grote gewicht zeer stabiel
Reparatiewerkplaats in Engeland
Motor heeft ruim voldoende vermogen
Voeten slaan tegen elkaar
Eén snelheid veelal 120 per min.
Soms harde soms zachte enkelsteunen
Ronde brede kommen
Alleen tijdelijke verkopers geen dealers
Niet aanwezig
Niet aanwezig
Geen snelheidsregeling, geen uitlezing
€100,- tot €150,-
Mechanische klok (geluid)
Degelijkheid: slecht
Veel lawaai (zagend geluid) door glijlagers
Na gebruik moet de motor 30 min. afkoelen
Geen huurmogelijkheid
Zoek het zelf maar uit
Enkels wrikken door weglopen lichte machine
Weggooien
Billen moeten op een draaischijf vanwege zwakke motor
Voeten slaan tegen elkaar
 

Vertelt Sun Ancon de waarheid?

benen op de chi vitalizerDe claim van Sun Ancon dat alleen 140 toeren per minuut juist is, is onzin. Het zou twee keer de hartslag zijn.
Ik weet niet wat uw hartslag is, maar die van mij is "nog geen 55 per minuut. Dat betekent dat voor mij de machine 30% te snel loopt. Vergeet u niet dat de Sun Ancon een Amerikaans product is en dat het in Amerika normaal is om je doel te bereiken door het creëren van angst. Helaas doet Sun Ancon dat ook. Voor oude en zwakke mensen, maar ook zeker voor kinderen is 140 toeren per minuut veel te hoog.
Ons advies is let niet op hoe snel de machine loopt, maar ga liggen en draai aan de knop tot het tempo bereikt is dat u als prettig ervaart. Dat kan iedere dag anders zijn.

cy-106SDe Sun Ancon heeft geen elektronische toerenregeling die de chi-vitalizer wel heeft. Als er dus op de Sun Ancon een heel zwaar iemand ligt, zakt het toerental terug naar bijvoorbeeld 135 toeren per minuut, terwijl de chi vitalizer de vertraging meet en vervolgens het toerental weer netjes op het gevraagde toerental terug brengt.
Als iemand dan toch precies die 140 toeren per minuut wil aanhouden, kan onze machine dat beter dan Sun Ancon. 
Zoals gezegd: de Sun Ancon is de eerste machine die deze beweging in een machine heeft gegoten en heeft altijd aan het eerste ontwerp vast gehouden, terwijl andere merken de machine hebben doorontwikkeld. De Sun Ancon is daarom nu erg duur en geeft weinig comfort. Welke machine je verder kiest hangt van je portomonee af.
De machine die Mani Vivendi verkoopt is een van de meest luxe en degelijke machines die er momenteel te koop zijn. Wij hechten erg aan de toerenregelbaarheid. Eén toerental is beslist niet goed voor iedereen.

Let op: Er zijn mensen die toch een Sun Ancon willen en die in Amerika kopen. In Amerika gebruikt men een andere spanning en frequentie (120V 60 Hz.) dan in europa (240V 50 Hz.). Als u zelf een machine uit Amerika importeerd zal de machine hier niet werken, maar wel uitbranden. Wees gewaarschuwd.

 

Een chi machine koopt u veilig en vertouwd bij Mani Vivendi.