Wat is een Chi machine?

Wat is een Chi machine?

Een Chi machine is massage-apparaat waarvan de bewegingen gebaseerd zijn op een traditionele Chinese massage techniek. Tijdens de massage wordt de beweging van een zwemmende vis nagebootst. De beweging die de staart van een vis maakt, leidt tot het teweegbrengen van alle wervels in het lichaam. Dit zorgt ervoor dat de wervelkolom in balans wordt gebracht, ook zorgt het voor optimale doorbloeding door het lichaam en ontspanning van de rugspieren. 

 

‘Chi’ betekent letterlijk levensenergie, het wordt gezien als een energie dat levende wezens in stand houdt. Chi zit in de kracht van de natuur, in dit geval in de natuurlijke beweging van een vis. Vanuit de traditionele Chinese geneeskunde is onderzocht dat sommige ziekten en kwalen worden veroorzaakt door verstoringen in de stroom van de Chi.  De Chi machine stimuleert de bloedsomloop, waardoor de verstoringen verholpen worden. 

 

Bekijk ons assortiment

 

De voordelen van Chi machines

Het gebruik van de Chi machine kan meerdere voordelen met zich meebrengen. Hieronder hebben wij een opsomming gemaakt van de positieve effecten:

 

  • Verbetert de bloedstroom

Een goede bloedsomloop is belangrijk om ons hele lichaam te voorzien van voldoende zuurstof en voedingsstoffen. Zo kunnen onze organen goed functioneren en worden afvalstoffen afgevoerd. Als je vaak voor langere tijd zit, dan is je bloedsomloop minder goed in staat om vocht en afvalstoffen af te voeren. De Chi machine schudt de benen heen en weer. Door de Chi machine wordt de bloedsomloop weer op gang wordt gebracht.

 

  • Vermindert nek, rug- en beenklachten

De schudbeweging die de Chi machine creëert zorgt voor versoepeling en versterking van de spieren. Wervels komen weer op de juiste plaats en het ontspant de rugspieren. Dit zorgt ervoor dat klachten als rug-, been- en nekpijn kunnen verdwijnen.

 

  • Stressvermindering

Niets is zo ontspannend als een massage. Niet alleen lichamelijk helpt het je spieren ontspannen, maar ook mentaal kom je tot rust. Je gaat op de grond liggen, legt je enkels in de enkelhouders en vanaf dat moment kan je 15 minuten genieten van een rustgevende massage.

 

  • Bevordert de spijsvertering en ontslakking

De Chi machine masseert het hele lichaam. Het stimuleert interne organen, waardoor het de spijsvertering en ontslakking bevorderd.

 

  • Ook geschikt voor lichamelijk gehandicapten

De Chi machine is zo ontworpen dat het door de gebruiker geen inspanning eist. Dit zorgt ervoor dat de Chi machine geschikt is voor personen met fysieke beperkingen. Ideaal om ondanks de lichamelijk beperkingen de bloedsomloop te stimuleren.

 

  • Ontlasting van de wervelkolom

De wervelkolom is de centrale as van ons lichaam. Het geeft stevigheid en zorgt voor. Ook beschermt de wervelkolom het ruggenmerg, die zorgt voor geleiding van zenuwimpulsen naar onze hersenen. De beweging die de Chi machine maakt, zorgt voor een optimale conditie van de wervelkolom.

 

  • Ondersteunt het lymfe- en het immuunsysteem

Het lymfestelsel is verantwoordelijk voor het reinigen van het lichaam van gif- en afvalstoffen. De Chi machine kan dit proces verbeteren door de bloedsomloop te optimaliseren en het ontgiftingsproces te ondersteunen. Dit alles draagt bij aan een gezond immuunsysteem.