0
Sluiten

Categorieën

Filters

  De behandeling met oorkaarsen

   

  Natuurlijke methode

  Met deze oeroude Indiaanse natuurtherapie heeft u vanaf het begin succes.
  De oorkaarsen die wij verkopen zijn een natuurproduct, nog heden naar traditioneel recept van de Hopi Indianen zorgvuldig en deels met de hand vervaardigd.

  terug naar de oorkaarsen

  Therapie advies

  In principe dienen altijd beide oren, het ene na het andere, te worden behandeld. Bij acute gevallen bevelen wij aan, gedurende maximaal 5 dagen, dagelijks te behandelen. Bij chronische indicaties één à tweemaal per week gedurende langere tijd.
  Bij een al geruime tijd bestaande klacht, b.v. doofheid of oorsuizen kan men het beste 3 dagen lang beide oren 1 x per dag behandelen, dan 2 dagen wachten, de volgende dag weer beide oren behandelen, dan weer 2 dagen wachten en de laatste dag opnieuw beide oren behandelen. Voor deze kuur zijn dus 10 kaarsen nodig. 
  Preventief of revitaliserend wordt behandeling eens per 3 à 4 weken aanbevolen.
   

  Voorbereiding

  De toepassing is simpel. Zorgt u voor een rustige, ontspannen sfeer opdat de werking van de oorkaarsen optimaal kan zijn. De cliënt kan hiertoe in belangrijke mate bijdragen door de ogen gesloten te houden.
  Zet een glas met een bodempje water onder handbereik opdat u het restant van de oorkaars na verbranding daarin kunt doven.
  Dek zekerheidshalve het hoofd en de haren van de cliënt rond het oor af met een katoenen biologisch kaarsendoekje of een beschermdisc.
   
  Let u alstublieft op de volgende aanwijzingen en de volgorde daarvan.
   

  Aansteken en inbrengen

  kaars wordt aangestoken Breng de cliënt in een gemakkelijke zijligging met het hoofd op een kussen, zodanig dat de gehoorgang in een verticale positie staat. Gaat u aan het hoofdeinde van de cliënt zitten. Steek de kaars aan. Doe dit van de cliënt afgekeerd en zodanig dat een eventuele wegspringende vonk van een lucifer geen schade kan berokkenen. Brengt u nu de kaars, uiteraard met het niet brandende uiteinde, zachtjes maar afdichtend en met een licht draaiende beweging in de gehoorgang van de cliënt. Vermijd vervorming van de kaars door overmatig knijpen. Bij een goede afdichting mag er geen rook of nevel tussen oorkaars en oor ontsnappen.
   
   

  daame met kaars in oor

  De Behandeling:

  Houdt u de oorkaars gedurende de behandeling losjes vast tussen duim en wijsvinger. Niet knijpen! Zo veel mogelijk loodrecht houden.
  Laat de andere vingers rusten op het hoofd van de cliënt.
  De cliënt neemt, gedurende de verbranding een aangenaam en knisperend geruis waar. De warmtestroom intensiveert zich in de slotfase  weldadig aangenaam.
  Het reeds verbrande katoen klapt om maar valt meestal niet af.
   

  Doven

  kaars wordt gedoofd Laat u de oorkaars voor ruim 2/3 van haar lengte opbranden, d.w.z. tot ongeveer 1 cm boven de rode cirkel. Nooit verder!
  Het restant van de oorkaars voorzichtig uitnemen en in het water doven.
   
   
   
   
   

  Uitrusten

  uitrustenNadat u beide oren heeft behandeld raden wij een rustperiode van 10 a 15 minuten aan. Dit ondersteunt de totale werking. De cliënt moet warm blijven; dekt u hem dus, indien gewenst, toe. Deze rustperiode is ook nodig om beide evenwichtsorganen weer op dezelfde temperatuur te laten komen. Staat de cliënt te snel op dan bestaat het gevaar van duizelingen.

   

  Controleren

  oorinspectie Inspecteert u de uitwendige gehoorgang op eventuele condensresten. Verwijdert u deze voorzichtig met b.v. een houten- of kunststof- of een uit draad gebogen oorlepeltje. Niet in het oor terugduwen. Gebruikt u alstublieft géén wattenstaafjes. Snijd of rol eventueel ook het restant van de verbrande kaars open. Het residu in de oorkaars bestaat uit geel poeder (verbrandingsresten van het katoen) met mogelijk wat donkere klontjes. Deze klontjes kunnen in grootte variëren tot wel een halve centimeter doorsnede. Vaak worden ze verward met oorsmeer. Echter: dit is normaal verbrandingsafval. Door het stijgen van de temperatuur wordt de bijenwas vloeibaar. Dit druipt langs de binnenzijde van de oorkaars naar beneden en stolt zodra het in het gele poeder terecht komt.

  terug naar de oorkaarsen

  Vitaliseren

  Bekrachtig de bereikte energiecirculatie door een lichte neerwaartse massage met deze crème van de lymfebanen in de nek, de streek onder de oren en de beide oorschelpen aan binnen- en buitenkant.
   
  N.B. Evenals bij homeopathische middelen bestaat de mogelijkheid dat de klachten na een eerste behandeling wat verergeren en pas bij de 2e of 3e behandeling gaan afnemen of spontaan verdwijnen.
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »