0
Sluiten

Categorieën

Filters

  De behandeling met oorkaarsen

  Voordelen wanneer je zelf oorkaarsen aanschaft:

  ✔️ Geen dure behandeling van een therapeut.
  ✔️ Gemakkelijk thuis in een vertrouwde omgeving uit te voeren.
  ✔️ Keuze uit verschillende geuren voor specifieke klachten.
  ✔️ Beschermdiscs meegeleverd voor een veilige behandeling.
  ✔️ Snel in huis, geen reistijd.
  ✔️ Oorkaarsen en behandelingen bij een therapeut worden niet vergoed door de zorgverzekering, het is dus fijn als je de kosten beperkt kunt houden.

  Oorkaarsbehandeling bij een therapeut of schoonheidsspecialist

  Er zijn verschillende voordelen te benoemen aan het zelf uitvoeren van een oorkaars behandeling. Bij een therapeut of schoonheidsspecialist is de oorkaars behandeling bijvoorbeeld alleen in combinatie met andere dure behandelingen te boeken, dit kan dus erg prijzig zijn. De oorkaarsen worden erkend als alternatieve geneeswijze, maar een behandeling wordt helaas niet vergoed door de zorgverzekering, je moet dus alles uit eigen zak betalen. Het scheelt dus een hoop geld om zelf een oorkaars behandeling te doen, wanneer je de oorkaarsen bij ons online besteld betaal je nog geen € 3,- per behandeling.

  Bespaar tijd en geld

  Het scheelt je niet alleen een hoop geld maar ook nog eens een hoop tijd wanneer je via onze webshop oorkaarsen besteld. Je hoeft niet naar een therapeut of schoonheidssalon te reizen maar je kunt in je eigen vertrouwde omgeving blijven. Wanneer je de oorkaarsen bij ons besteld heb je deze al de volgende dag in huis en kun je meteen starten met de behandeling. Je bent dus ook niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een therapeut.

  Verschillende soorten oorkaarsen

  Met ons ruime aanbod aan geuren kun je de oorkaars zoeken die perfect bij jou past. Zo zijn er verschillende geuren die speciaal zijn voor specifieke klachten zoals migraine, ontstekingen, verkoudheid, hooikoorts en nog veel meer. Bij elke oorkaars kun je zien voor welke specifieke klacht deze bedoelt is. Therapeuten of schoonheidssalons hebben vaak een beperkt aanbod waaruit je kunt kiezen en in sommige gevallen kun je niet eens kiezen. Zo kan het dus zijn dat je een oorkaars behandeling krijgt die helemaal niet aansluit bij de klachten die je hebt.

  Hoe werkt een oorkaars (behandeling)?

  Er zijn verschillende fases tijdens de verbranding van de oorkaars. Wanneer je de oorkaars aansteekt ontstaat er dankzij het schoorsteeneffect, doordat de oorkaars hol is, lichte onderdruk in de uitwendige gehoorgang en een lichte vibratie van de luchtzuil door de vlam. Door de onderdruk en de warmte die er geproduceerd wordt verbetert de bloedcirculatie en dit heeft onder andere een positief effect op oor, neus en keel. Ook worden de acupunctuurpunten rond het trommelvlies gestimuleerd die via andere therapieën moeilijk te bereiken zijn. Het is verstandig om de oorkaars behandeling samen met iemand te doen, bijvoorbeeld je partner of een goede vriend of vriendin, deze kan dan de kaars vasthouden zodat je optimaal kunt ontspannen en genieten.

  De oorkaarsbehandeling is een natuurlijke methode

  Met deze oeroude Indiaanse natuurtherapie heeft u vanaf het begin succes. De oorkaarsen die wij verkopen zijn een natuurproduct, nog heden naar traditioneel recept van de Hopi Indianen zorgvuldig en met de hand vervaardigd en gemaakt van katoen linnen en gedrenkt in een samenstelling van was.

  Oorkaars advies

  In principe dienen altijd beide oren, het ene na het andere, te worden behandeld. Bij acute gevallen bevelen wij aan, gedurende maximaal 5 dagen, dagelijks te behandelen. Bij chronische indicaties één à tweemaal per week gedurende langere tijd. Bij een al geruime tijd bestaande klacht, b.v. doofheid of oorsuizen kan men het beste 3 dagen lang beide oren 1 x per dag behandelen, dan 2 dagen wachten, de volgende dag weer beide oren behandelen, dan weer 2 dagen wachten en de laatste dag opnieuw beide oren behandelen. Voor deze kuur zijn dus 10 kaarsen nodig. Preventief of revitaliserend wordt behandeling eens per 3 à 4 weken aanbevolen.

  Voorbereiding op de oorkaars behandeling

  De toepassing is simpel. Zorg voor een rustige, ontspannen sfeer opdat de werking van de oorkaarsen optimaal kan zijn. Je kunt natuurlijk een oorkaars behandeling boeken bij een therapeut waarbij je je helemaal op je gemak voelt, maar is het niet veel fijner om een oorkaars behandeling te doen in je eigen vertrouwde huis? Zet een glas met een bodempje water onder handbereik dan kun je het restant van de oorkaars na verbranding daarin doven. Dek zekerheidshalve het hoofd en de haren af rond het oor af met een katoenen biologisch kaarsendoekje of een beschermdisc.

  Aansteken en inbrengenOorkaars aansteken

  Ga in een gemakkelijke zijligging liggen met het hoofd op een kussen, zodanig dat de gehoorgang in een verticale positie staat. Steek de kaars aan. Breng de kaars, uiteraard met het niet brandende uiteinde, zachtjes maar afdichtend en met een licht draaiende beweging in de gehoorgang. Vermijd vervorming van de kaars door overmatig knijpen. Bij een goede afdichting mag er geen rook of nevel tussen oorkaars en oor ontsnappen.

  De oorkaarsbehandelingOorkaarsbehandeling

  • Houdt de oorkaars gedurende de behandeling losjes vast tussen duim en wijsvinger. Niet knijpen! Zo veel mogelijk loodrecht houden.
  • Laat de andere vingers rusten op het hoofd.
  • Je neemt, gedurende de verbranding een aangenaam en knisperend geruis waar. De warmtestroom intensiveert zich in de slotfase weldadig aangenaam.
  • Het reeds verbrande katoen klapt om maar valt meestal niet af.

  De oorkaars doven

  Laat de oorkaars voor ruim 2/3 van haar lengte opbranden, d.w.z. tot ongeveer 1 cm boven de rode cirkel. Nooit verder! Het restant van de oorkaars voorzichtig uitnemen en in het water doven. Oorkaars doven

  Uitrusten van de oorkaarsbehandeling

  Ontspannen na de oorkaarsbehandelingNadat beide oren zijn behandeld raden wij een rustperiode van 10 a 15 minuten aan. Dit ondersteunt de totale werking. Zorg ervoor dat je warm blijf, dus een dekentje kan hierbij helpen Indien gewenst. Deze rustperiode is ook nodig om beide evenwichtsorganen weer op dezelfde temperatuur te laten komen. Sta je te snel op dan bestaat het gevaar van duizelingen. 

  Oren controleren

  Laat de uitwendige gehoorgang op eventuele condensresten inspecteren. Verwijder deze voorzichtig met b.v. een houten- of kunststof- of een uit draad gebogen oorlepeltje. Niet in het oor terugduwen.Oorinspectie Gebruik alstublieft géén wattenstaafjes. Snijd of rol eventueel ook het restant van de verbrande kaars open. Het residu in de oorkaars bestaat uit geel poeder (verbrandingsresten van het katoen) met mogelijk wat donkere klontjes. Deze klontjes kunnen in grootte variëren tot wel een halve centimeter doorsnede. Vaak worden ze verward met oorsmeer. Echter: dit is normaal verbrandingsafval. Door het stijgen van de temperatuur wordt de bijenwas vloeibaar. Dit druipt langs de binnenzijde van de oorkaars naar beneden en stolt zodra het in het gele poeder terecht komt. Dit is dus geen oorsmeer! 

  Vitaliseren

  Bekrachtig de bereikte energiecirculatie door een lichte neerwaartse massage met deze crème van de lymfebanen in de nek, de streek onder de oren en de beide oorschelpen aan binnen- en buitenkant.

  N.B. Evenals bij homeopathische middelen bestaat de mogelijkheid dat de klachten na een eerste behandeling wat verergeren en pas bij de 2e of 3e behandeling gaan afnemen of spontaan verdwijnen.

   
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »