0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Therapiekaarsen | Oorkaarsen en lichaamskaarsen

  Therapiekaarsen | Oorkaarsen en lichaamskaarsen

  Als we het hebben over therapiekaarsen, dan hebben we het onder andere over lichaams- en oorkaarsen. Maar wat zijn therapiekaarsen? Dit zijn kaarsen die helpen bij lichamelijke klachten, maar worden ook aangeraden vanwege hun ontspannende en stimulerende eigenschappen. De therapiekaarsen werden hondereden jaren geleden al gebruikt als alternatieve geneeswijze door de Grieken en Romeinen. Nu worden de kaarsen vooral gebruikt door therapeuten, schoonheidsspecialisten en consumenten met veel stress of lichamelijke klachten. Bij Mani Vivendi verkopen we therapiekaarsen van Biosun en Naturhelix.


  Ontspannen van je lichaam en geest met oor- en lichaamskaarsen

  Pijn en klachten in het lichaam, zijn een teken dat je lichaam uit balans is. Bij klachten in het lichaam, is het van groot belang om jezelf wat rust te gunnen en hier gehoor aan te geven. Lichaamskaarsen en oorkaarsen zijn een hulpmiddel om energieblokkades in het lichaam te laten verdwijnen. De therapiekaarsen hebben een ontspannende werking en verlichten stresssymptomen. Daarnaast stimuleert de oorkaars de acupunctuurpunten rond het trommelvlies, die moeilijk te bereiken zijn via andere therapieën. De lichaamskaars ondersteunt het herstel van de energiestoom van het lichaam door de verschillende effecten (warmte, trillingen en negatieve druk) die het gevolg zijn van het brandproces van de kaars. Van de lichaamskaars krijg je dus meer energie.


  Hoe gebruik je therapiekaarsen?

  Er zijn dus verschillende soorten therapiekaarsen, oorkaarsen, lichaamskaarsen en chakra kaarsen. Bij alle drie de soorten kaarsen is het verstandig om dit met behulp van iemand anders te doen. Hij of zij kan de kaars vast houden wanneer deze bijvoorbeeld op je oor staat. Welke soort kaars je gebruikt hangt af van je doel. Oorkaarsen worden vaak gebruikt om klachten zoals verkoudheid en hooikoorts te verhelpen. De lichaamskaarsen worden gebruikt om de hoofdmeridianen te stimuleren. Zo worden blokkades in de energiestroom opgeheven, hier krijg je dus ook meer energie van. Volgens de chakratheorie is de energieactiviteit het grootst in de zeven hoofdchakra's. Werken met chakra's laat levensenergie groeien De chakra kaarsen worden dan ook veel gebruikt om momenten van rust ontspanning en zelfreflectie te creëren en zorgen dus ook voor nieuwe levensenergie. De felle kleuren en essentiële oliën zijn afgestemd op de zeven hoofdchakra's. 

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »