Zelf Kombucha maken

Kombucha is super gezond! Al helemaal wanneer je ervoor kiest om zelf kombucha te maken. Wanneer je zelf kombucha maakt, kan je de smaak helemaal naar wens aanpassen. Zo kan je bijvoorbeeld kombucha maken, met een lekker fruit smaakje! Zo maak je van je kombucha je eigen frisdrank, maar dan gezond.  

Kombucha zwam

Kombucha maken, kan niet zonder een kombucha zwam ‘’scoby’’. De kombucha zwam geeft veel waardevolle voedingstoffen af aan je kombucha en eet de biologische suiker op. Met een kombucha zwam kan je zelf onbeperkt veel kombucha maken. Bij elke kombucha kweek, groeit er zelfs een nieuwe kombucha zwam bij. Deze komboecha zwam zou je weer kunnen weggeven aan iemand anders. Wij raden aan, een kombucha zwam maar een paar keer te hergebruiken. Zo voorkom je ongewenste schimmels en bacteriën.

Beginnen met kombucha maken

Ben je nog een beginner met het maken van kombucha? Dan raden we een van onze Kombucha Startpakketten aan. In de kombucha startpakketten zitten alle ingrediënten en producten die je nodig hebt om gelijk aan de slag te gaan met je eerste kombucha kweek. Wij verkopen een Kombucha Startpakket Basis ,  een Kombucha Startpakket Compleet en Kombucha Startpakket Extra. Bij het kombucha startpakket extra zitten er handige tools in om bijvoorbeeld de kombucha op temperatuur te houden en het suikergehalte op te meten. Zo weet je zeker dat je kombucha gezond is en het niet bomvol suiker zit. Heb je al vaker komboecha gemaakt, maar zijn je ingrediënten bijna op? Wij verkopen ook een Kombucha Navulpakket.

Weet je nog niet wat kombucha is en wil je meer informatie over kombucha? Wij leggen het je graag uit.