0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Water Kefir

  Water Kefir

  Wat is kefir?

  Kefir heb je in twee verschillende vormen: Waterkefir en melkkefir. Kefir in het algemeen maak je met kefirkorrels. Kefirkorrels zijn als het ware een groep goede bacteriën en gisten. Deze kefirkorrels voeg je toe aan je water, melk of yoghurt. Jouw kefir laat je dan 24 tot 48 uur fermenteren. De bacteriën in de kefirkorrels vermenigvuldigen zichzelf en suikers worden omgezet in verschillende (gezonde) zuren. Na de fermentatie houdt je een super gezond drankje of gezonde yoghurt over. Het zit boordevol essentiële vitamines, mineralen, aminozuren en natuurlijk probiotica.
  Waterkefir staat ook wel bekend als een gezonde, lichtbruisende en frisse limonade met een zure smaak. Dit probiotische drankje heeft een gunstige werking op zowel je maag als je darmen.


  Kefirkorrels

  Om kefir te maken, heb je kefirkorrels nodig. Voor zuivel heb je melkkefirkorrels nodig en voor water heb je waterkefirkorrels nodig. Bij Mani Vivendi kan je waterkefirkorrels kopen. Naast waterkefirkorrels, verkopen wij ook waterkefir kant-en-klaar.
  Zelf aan de slag gaan met het maken van waterkefir? Onder onze pagina kefir maken, staat ons aanbod voor kefir startpakketten. Wij verkopen een kefir startpakket basis, kefir startpakket compleet en kefir startpakket extra.

  Waterkefir kopen

  Wil je de voordelen ervaren van verse waterkefir, maar heb je geen tijd of zin om het zelf te maken? Wij verkopen ook biologische waterkefir kant-en-klaar. Voor de productie van kant-en-klare waterkefir, gebruiken we alleen strikt noodzakelijke ingrediënten. Zo houden we de kant-en-klare waterkefir net zo gezond als de zelfgemaakte waterkefir!


  Hoe weet je of er nog veel suiker in de waterkefir zit?

  Dat kan je meten met een soortelijk gewicht meter of een refractometer. Opgeloste suikers in water laten het volume van het water maar heel weinig toenemen, maar het gewicht van het water en de suiker kan je gewoon optellen. Het gewicht van het water neemt door de opgeloste suiker toe. En dat kan je meten met een soortelijke gewicht meter. Suiker heeft een andere brekingsindex van licht dan water. Een refractometer meet door middel van deze brekingsindex het suikerniveau in je eigen gemaakte kefir. Een refractometer is een stuk duurder maar werkt echt veel handiger dan een soortelijk gewicht meter. Zit er nog teveel suiker in, dan laat je de waterkefir nog een dagje staan. De volgende keer doe je er dan wat minder suiker bij.

  Waterkefir bevat een zeer kleine hoeveelheid alcohol door het fermentatieproces, dat is meestal niet meer dan 0,2%.


  Enkele voordelen van waterkefir:


  Waterkefir en alles wat daarbij nodig is koop je veilig en vertrouwd bij Mani Vivendi.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »