Kombuchazwam of Scoby

Artikelnummer: scoby
Levertijd: Voor 16.00 uur besteld, morgen geleverd
Gratis verzenden.

Kombuchazwam of Scoby

Bij het bestellen van de Kombuchazwam of Scoby ontvangt u ca.100 gr. zwam en ca. 100 gr. startdrank in een vloeistofdichte plastic zak. Kombuchazwammen zijn schaars. Daarom kunt u maximaal één kombuchazwam of scoby bestellen.

Na 14 dagen heeft u twee zwammen. U kunt dan met twee potten tegelijk kweken en 1 1/2 liter per week drinken. (een halve liter raakt u kwijt door verdamping. U dient zelf voor de potten en alle ingrediënten te zorgen. (U kunt ook bij ons terecht voor een compleet staterspakket).

 

Wat is een kombuchazwam?

Een kombuchazwam of scoby wordt vaak beschreven als een champignon of paddenstoel, maar het is eigenlijk een “symbiosecultuur van bacteriën en een (gezonde en waardevolle) gisten”. (A Symbiotic Colony Of Bacteria and Yeast) of SCOBY. Geplaatst in sterk gezoete thee gaat de scoby de suiker verteren en geeft daarvoor in de plaats een veelvoud aan waardevolle voedingstoffen af aan de vloeistof. Hij produceert ook 1% alcohol tijdens dit proces, dit geeft de uiteindelijke drank het uitzicht van een sprankelende champagne. Enkele van de waardevolle voedingstoffen die de zwam produceert zijn: enzymen, glucoronic zuur, malic zuur, glyconic zuur, lactic zuur, butyric zuur and acetic zuur. Bovendien produceert hij vitamine C en vele B vitamines.

Met deze Kombuchazwam of scoby kunt u zelf onbeperkt kombuchadrank maken. Met behulp van dit recept (PDF) kunt u met deze kombuchazwam of scoby aan de slag.

| lies timmers 03-05-2017 11:33

heel goed en lekker

4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen
wij maken gebruik van cookies Manage cookies