


- Alle producten zijn door ons getest en geprobeerd
- Voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
- Gratis verzending vanaf € 75
Met deze Biologische Kombucha Starter maak je gemakkelijk je eerste batch kombucha thee. Tijdens het fermentatieproces ontstaat na ca. 10 dagen een kombuchazwam, ook wel SCOBY genoemd. Met deze SCOBY kun je weer gebruiken voor om de volgende batch kombucha thee te maken.
Bereid 200 ml thee, voeg de 50 gram biologische suiker toe en roer. Laat de thee afkoelen en giet het vervolgens over in een kombuchapot. Voeg de resterende 700 ml water toe. Vervolgens voeg je de Biologische Kombucha Starter toe en dek je de pot af met een neteldoekje. Zet de pot op een plek waar het niet tocht. Laat de kombucha 7 tot 14 dagen fermenteren. Er zal zich een SCOBY vormen. Na ca. 14 dagen giet je de kombucha thee over in een afsluitbare fles, een Glazen Kombucha beugelfles. Bewaar de SCOBY en 100 ml kombucha voor de volgende bereiding.