Digitale pH meter met atc

€17,95
Artikelnummer: digitale pH
Levertijd: Voor 16:00 uur besteld, morgen geleverd

Digitale pH meter met ATC

 

Een pH meter of pH Tester meet de zuurgraad van een vloeistof, deze wordt weergegeven op een schaal van 0 tot 14. Een neutrale vloeistof heeft een pH waarde van ongeveer 7 bij kamertemperatuur. Vloeistoffen met een pH waarde tussen 0 en 7 worden zuur genoemd, hoe dichter naar de 0 hoe zuurder de oplossing. Vloeistoffen met een pH waarde tussen 7 en 14 worden als basisch genoemd.

Kombucha wordt door de meeste mensen gewaardeerd met een Ph tussen de 3,0 en 3,5. 

Met deze digitale pH meter kun je snel en accuraat de pH waarde meten van de kombucha of van iedere andere vloeistof.

Dit model is compact en voorzien van de laatste technologieën: geavanceerde microprocessor, automatische temperatuur correctie of ATC, verlichte LCD display. Deze meters zijn in de fabriek gekalibreerd en dus direct te gebruiken.  Er worden drie bufferpoeders meegeleverd waarmee later de pH meter opnieuw gekalibreerd kan worden mocht daar aanleiding voor zijn. Dat kalibreren gaat erg eenvoudig.

Deze pH niveau kunt u ook voor vele andere toepassingen gebruiken. De meest bekende zijn: zwembaden, spa's, vijvers, aquariums, plantkwekerij, brouwen, hydrocultuur, aquacultuur, drinkwater, milieu-monitoring, labo-onderzoek...

 

Specificaties Digitale pH meter

 • gewicht: 65 gram
 • afmetingen: 15 x 3 x 1.5 cm
 • pH Meetbereik: 0.0 - 14.0 pH
 • Resolutie: 0,1 pH Nauwkeurigheid: ±0.1 pH (20°C), ±0.2 pH
 • Te gebruiken tussen: 0 - 50°C
 • Kalibratie: automatisch d.m.v. knop 3 punts.
 • De meter is gekalibreerd voor gebruik. Toch is het verstandig eenmaal in de zoveel tijd de meter te kalibreren.
 • Er worden 3 kalibratie bufferpoeders meegeleverd. pH 4.0 , pH 6.86 pH 9,18

 

U koopt:

 • een pH meter
 • drie knoop cel batterijen AG 13 (meegeleverd)
 • Drie zakjes kalibreer vloeistof (pH 4.0 , pH 6.86 & 9,18)
 • gebruiksaanwijzing (Engels)

 

De werking van een pH meter

Een pH-meter is een meter waarmee de pH van een oplossing gemeten kan worden. Dit gebeurt door het meten van het spanningsverschil tussen een glaselektrode en een zilverelektrode. Deze beide elektrodes worden in de vloeistof gestoken. De potentiaal van de glaselektrode is afhankelijk van de concentratie (feitelijk de activiteit) van de hydroxonium ionen in de vloeistof. De potentiaal van de zilver-zilverchloride-elektrode ligt vast. Dit is de referentie-elektrode. Omdat de inwendige weerstand van de elektroden heeft nogal hoog is, is een voltmeter met een erg hoge spanning nodig om de meting niet te veel te beïnvloeden.

Voor het gebruik moet de pH-meter gekalibreerd worden met behulp van een ijkoplossing; dat is bij onze meters al in de fabriek gebeurd, Wil je dat later zelf een keer doen, dan kan met de meegeleverde bufferpoeders eenvoudig een buffer oplossing kan maken door water bij te mengen. Een bufferoplossing heeft een heel stabiele pH-waarde. 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen