Biologische ruwe rietsuiker

Artikelnummer: Biologische rietsuiker
Beschikbaarheid: Op voorraad (1)
Levertijd: Voor 16.00 uur besteld, morgen geleverd

Oorsprong bologische Ruwe rietsuiker

Deze ruwe Syramena rietsuiker is afkomstig van eerlijke handel met boerencooperaties uit Zuid Amerika. Belangrijke onderdelen van de samenwerking met de boeren zijn o.a. langdurig samenwerken, reële prijzen voor de boeren, gelijke lonen voor mannen en vrouwen, voorfinanciering en landbouwkundige begeleiding.

 

Biologische teelt van suikerriet.

kar met rietsuiker

Bij het telen van niet-biologisch suikerriet is er sprake van monocultuur, waarbij fors met chemicaliën gespoten wordt. Biologisch suikerriet wordt juist verbouwd in afwisseling met bonen, braakligging of gras. De combinatie van het werken met compost en vee maakt een betere kringloop van voedingsstoffen mogelijk en verbetert zowel de bodemvruchtbaarheid als de gezondheid van de suikerriet-plant.

Zo worden de biologische teelt van deze suiker de bladeren van het twee meter hoge suikerriet voor de oogst niet afgebrand, maar er met de hand afgekapt. De bladeren blijven daarbij op het veld liggen en zorgen zo voor meststof en voorkomen erosie. Door de gunstige ligging (het regent veel in deze regio) hoeven de boeren van ACOCACE niet te irrigeren.

 

40% minder CO2-uitstoot dan niet-biologische rietsuiker

Ook wordt er geen gebruik gemaakt van kunstmest, pesticiden en afbranden en er worden bijna geen machines ingezet. De energie die daarna nodig is voor het suikerwinningsproces, wordt in de fabriek zelf opgewekt, door het gericht verbranden van het suikerrietafval. Door al deze aspecten ligt de CO2-uitstoot van biologisch suikerriet uit Zuid-Amerika (ondanks het transport over de oceaan per schip) toch zo’n 40% lager dan niet-biologische bietsuiker uit Europa (deze berekening is gemaakt door het onderzoeksburo en controle-organisatie Climatop).

 

Voedingsstoffen ruwe suiker

Doordat deze ruwe rietsuiker op een natuurlijke manier en in beperkte mate wordt gezuiverd blijven de natuurlijke voedingsstoffen(mineralen) van het suikerriet grotendeels behouden in de suiker.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen