zelf Kefir maken met kefir korrels

Artikelnummer: kefirkorrels
Levertijd: verzending niet op vrijdag
 

Zelf uw waterkefir maken?

Gratis verzenden.

Natuurlijk kunt u kant en klare waterkefir kopen. Wij verkopen veel biologische waterkefir. Maar kunt het natuurlijk ook zelf maken.  Het is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk, maar je moet wel een volhouder zijn. Iedere 2 a 3 dagen moet u er weer mee aan de gang. U kunt de water kefir dan wel helemaal zo maken als u zelf wilt. Als u niet zoveel geld wilt uitgeven, begint u met 10 gram een halve liter drank te maken. De hoeveelheid kefir neemt langzaam toe, Het duurt dan wel een paar weken voordat u voldoende kefir voor een 2 of 3 liter pot. Vergeet dan ook niet hierboven aan te geven hoeveel waterkefir korrels u wilt kopen. Als u de kefir zorgvuldig verzorgd en op tijd eten geeft (suiker en schoon water) hoeft u maar één keer kefir te kopen.

 
Wij  versturen niet meer op vrijdag i.v.m. onbetrouwbare bezorging PostNL.
 

Vers

Nadat u bij ons kefir korrels heeft besteld, oogsten wij om de dag laat in de middag de benodigde kefir uit een actieve productie. Verser kan dus niet. Wij doen de korrels met wat aanhangende drank en suiker water in een speciaal waterdichte plastic zak. De volgende dag heeft u dan de waterkefir korrels in huis (via de brievenbus).
Het is verstandig er die zelfde dag nog mee aan de gang te gaan. De waterkefir korrels zijn een levend organisme. Voorkom dus temperatuur schokken.
Wij houden een kweektijd van 48 uur aan. U heeft dus 50% kans dat u de volgende dag geleverd krijgt en 50% kans dat u een dat later de korrels in huis heeft. 
 

Wat heeft u nodig?

  • Per liter drank heeft u tussen de 20 en 100 gram kefir korrels nodig. Heeft u een pot van 2,5 liter dan heeft u dus tussen de 50 tot 250 gram kefirkorrels nodig. Na iedere 3 dagen is de hoeveelheid kefir korrels met 15% tot 20% gegroeid. Waterkefirkorrels zijn een levend organisme. Ga er dus voorzichtig mee om.
  • Water op kamertemperatuur liefst zonder chloor (drinkwater). Hard water schijnt wel goed te zijn.
  • Een glazen pot. Maakt niet uit hoe groot.
  • Plastic vergiet of een plastic bolzeef. Kefir houd niet van ijzer. RVS kan wel.
  • Suiker. Liefst natuurlijk biologisch en biologisch rietsuiker is helemaal mooi
  • Citroen.
  • Fruit gedroogd of van het seizoen. pruimen, banaan, sinasappel, citroen, dadels, rozijnen, het mag er allemaal in.
 

Hoe maak je 1 liter waterkefir.

  • Doe het water op kamertemperatuur in de pot.
  • Kefir korrels moeten ook te eten hebben. Voeg daarom ongeveer het halve gewicht van de kefirkorrels aan suiker toe. Dus in dit geval 10 gram suiker.
  • Goed roeren tot de suiker is opgelost.
  • Doe er 20 tot 100 gram kefir korrels op kamertemperatuur bij.
  • Voeg dan fijn gesneden fruit toe. Liefst gedroogd, maar niet noodzakelijk.
  • Voeg stukjes citroen toe (fijn gesneden) 
  • Zet de pot weg met luchtdoorlatende 48 tot 36 uur weg.
  • Schep na die 48 a 36 uur het fruit er uit.
  • Giet de kefirdrank via en bolzeefje en een trechter in een fles.
  • De kefirkorrels zijn in gewicht toegenomen en kunnen voor een volgende batch gebruikt worden. U kunt na iedere batch meer drank maken. 

 U kunt de hier de gebruiksaanwjizing downloaden.

Kefir maken doet u veilig en vertrouwd met waterkefirkorrels van Mani Vivendi.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen