zelf Kefir maken met kefir korrels

Artikelnummer: 15g kefir
Levertijd: verzending niet op vrijdag
 

Zelf uw waterkefir maken?

Natuurlijk kunt u kant en klare waterkefir kopen. Wij verkopen veel biologische waterkefir. Maar kunt het natuurlijk ook zelf maken.  Het is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk, maar je moet wel een volhouder zijn. Om de dag moet je er weer mee aan de gang. Je kunt de water kefir dan wel helemaal zo maken als u zelf wilt. Als je niet zoveel geld wilt uitgeven, begin je met 15 gram om een halve liter drank te maken. De hoeveelheid kefir neemt langzaam toe, Het duurt dan wel een paar weken voordat je voldoende kefir hebt voor een 2 of 3 liter pot. Vergeet dan ook niet hierboven aan te geven hoeveel waterkefir korrels u wilt kopen. Als je de kefir zorgvuldig verzorgd en op tijd eten geeft (suiker en schoon water) hoeft u maar één keer kefir te kopen.

 
Wij  versturen niet meer op vrijdag i.v.m. onbetrouwbare bezorging PostNL.
Naar België versturen we kefirkorrels alleen op maandag en op eigen risico i.v.m. slechte bezorging postbedrjjven.
 

Vers

Nadat je bij ons kefir korrels heeft besteld, oogsten wij laat in de middag de benodigde kefir uit een actieve productie. Verser kan dus niet. Wij doen de korrels met wat aanhangende water in een speciaal waterdichte plastic zak. De volgende dag heeft u dan de waterkefir korrels in huis (via de brievenbus).
Het is verstandig er die zelfde dag nog mee aan de gang te gaan. De waterkefir korrels zijn een levend organisme. Voorkom dus temperatuur schokken.
Wij houden een kweektijd van 48 uur aan. 
 

Wat heb je nodig?

  • Per liter drank heb je tussen de 30 en 100 gram kefir korrels nodig. Heb je een pot van 2,5 liter dan heb je dus tussen de 75 tot 250 gram kefirkorrels nodig. Na iedere 2 dagen is de hoeveelheid kefir korrels met 15% tot 20% gegroeid. Waterkefirkorrels zijn een levend organisme. Ga er dus voorzichtig mee om.
  • Water op kamertemperatuur liefst zonder chloor (drinkwater). Hard water schijnt wel goed te zijn.
  • Een glazen pot. Maakt niet uit hoe groot.
  • Plastic vergiet of een plastic bolzeef of nopg mooier de trechter met zeef die wij verkopen. Kefir houd niet van metaal. 
  • Suiker. Liefst natuurlijk biologisch en biologisch rietsuiker is helemaal mooi.
  • Biologische citroen.
  • Fruit gedroogd of van het seizoen. pruimen, banaan, sinasappel, citroen, dadels, rozijnen, het mag er allemaal in. Liefst wel biologisch omdat de bestrijdingsmiddelen de kefir dood.
 

Hoe maak je 1 liter waterkefir.

  • Doe het water op kamertemperatuur in de pot.
  • Kefir korrels moeten ook te eten hebben. Voeg daarom ongeveer  3 a 4 (gewichts)procenten van  het water aan suiker toe. Dus in dit geval 30 a 40 gram suiker.
  • Goed roeren tot de suiker is opgelost.
  • Doe er 30 tot 100 gram kefir korrels op kamertemperatuur bij.
  • Voeg dan fijn gesneden biologisch fruit toe. Liefst gedroogd, maar niet noodzakelijk.
  • Voeg stukjes biologische citroen toe (fijn gesneden) 
  • Zet de pot weg met luchtdoorlatende 48 tot 36 uur weg.
  • Schep na die 48 uur het fruit er uit.
  • Giet de kefirdrank via en onze trechter met zeef in een fles.
  • De kefirkorrels zijn in gewicht toegenomen en kunnen voor een volgende batch gebruikt worden. U kunt na iedere batch meer drank maken. 

 U kunt de hier de gebruiksaanwjizing downloaden.

Kefir maken doet u veilig en vertrouwd met waterkefirkorrels van Mani Vivendi.

| Marga Herrewijn 08-02-2018 17:01

Geen idee.

5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »