Ook zo’n last van hooikoorts? 5 tips om hooikoorts te verminderen!

  • Geplaatst op
  • Door Anouk Verlaan
  • Geplaatst in Oorkaarsen
  • 0
Ook zo’n last van hooikoorts? 5 tips om hooikoorts te verminderen!

Hooikoortsklachten spelen weer op! We hebben 5 tips om hooikoorts te verminderen, onze oorkaarsen bijvoorbeeld! Oorkaarsen reinigen je holtes, waardoor je minder hoofdpijn hebt en ook minder last van verkoudheid.

Ook zo’n last van hooikoorts? 5 tips om hooikoorts te verminderen!

We zitten midden in het hooikoortsseizoen! Geen pretje voor de mensen die elk jaar weer last hebben van een loopneus, tranende ogen en hoofdpijn. Wij weten er alles van, ook Kees heeft last van zijn allergieën. We hebben 5 tips om hooikoortsklachten te verminderen, zo maak je het leven met hooikoorts een stuk makkelijker. 

Tip 1: Gebruik oorkaarsen tegen de klachten
Veel mensen denken dat oorkaarsen gebruikt worden om het oor te reinigen. Dit is deels waar, maar het helpt voornamelijk bij klachten die bij hooikoorts komen kijken. Het vermindert verkoudheidsklachten, maakt de holtes vrij en zorgt voor minder hoofdpijn. Deze oorkaarsen zijn bij ons te koop, alle kaarsen van Naturhelix zijn hiervoor geschikt. Onze favoriet zijn de oorkaarsen met Eucalyptus en pepermuntolie!

Tip 2: Douche voor het slapen gaan
Pollen zijn overal, ze zitten aan je kleding, op je huid en in je haar. Ook al laat je je huis niet luchten, zo komen ze toch stiekem je huis binnen. Om hooikoorts symptomen te verminderen tijdens het slapen, is het slim om te douchen voordat je je bed in stapt. Ook het verschonen van je beddengoed kan daarmee helpen, doe dit vaker dan normaal.

Tip 3: Ga naar het strand!
Deze tip vind ik zelf helemáál niet erg, op het strand zijn namelijk minder pollen dan op andere plekken. Hoog in de bergen zijn ook minder pollen aanwezig, alleen hebben wij die in Nederland helaas niet! Als je op vakantie gaat, kan je daarom ook het best een strandvakantie boeken of een vakantie in de bergen. 

Tip 4: Smeer vaseline rond je neus en ogen
Smeer een beetje vaseline aan de binnenkant en onder je neus. Een deel van het stuifmeel blijft plakken op de vaseline, daardoor komt het niet op het slijmvlies terecht. Smeer ook wat rondom je ogen om jeukende ogen te verminderen.

Tip 5: Borstel je huisdieren
Heb je een kat die vaak naar buiten gaat? Tijdens het pollenseizoen kan je het best je kat binnen houden of je kat regelmatig borstelen. Hetzelfde geldt voor honden. Pollen blijven aan de vacht kleven van je huisdieren, daardoor blijft je huis niet pollenvrij.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.