0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Anouk Verlaan - Woensdag 19 September 2021

    Yogamat kopen: kies de yogamat die het best bij jou past!

    Verschillende soort yoga matten

    Het grootste verschil in yogamatten zit hem in het materiaal en de dikte van de yogamat. Het materiaal van de yogamat bepaald hoe duurzaam en hoe zwaar het is, en hoe comfortabel de yogamat ligt.

    PVC yogamat

    De meest gebruikte yoga mat is gemaakt van PVC. Ze worden ook wel ‘sticky’ yogamatten genoemd. PVC heeft als eigenschap dat het licht in gewicht is en het voldoende grip geeft.  De yogamat is makkelijk schoon te maken en kan in de wasmachine gewassen worden.

    Een PVC travel yogamat  is de perfecte match als je van plan bent om veel te reizen. Deze PVC travel yogamat is dunner dan gemiddeld. Dit heeft als voordeel dat je de yogamat zelfs kan vouwen en in je koffer kan stoppen.

    Voor wie is de PVC Yogamat geschikt?

    Vanwege de prijs-kwaliteitverhouding, is dit de perfecte yogamat voor beginners en mensen die niet teveel geld willen uitgeven. De mat is 2 mm dun, wat een uitkomst is voor mensen die de yogamat veel meenemen onderweg. Een PVC yogamat is slijtvast, dus gaat lang mee.

    Doordat de PVC yogamat vrij dun is, is minder geschikt voor mensen met pijnlijke gewrichten. Dan kan je beter gaan voor een dikke yogamat. Onze schapenwollen yogamatten  zijn hier ideaal voor.

    PVC yogamatten zijn voorzien van antislip, maar niet geschikt voor warme of intensieve yogastijlen. Ze kunnen glad worden door te veel transpiratievocht, want PVC neemt het vocht niet op.

    Kurken yogamat

    Voor degene wie op zoek is naar een milieuvriendelijke keuze, bestaan er ook yogamatten op basis van natuurkurk. Kurk is van zichzelf licht, hypoallergeen, recyclebaar, vuil- en waterafstotend is. Een kurken yogamat heeft een goede anti-slipbasis, dus is geschikt voor de meeste yoga-oefeningen. De dempende eigenschap van kurk zorgt ervoor dat druk wordt geabsorbeerd in plaats van deze te verplaatsen. Op een kurken yogamat kan je dus comfortabel je oefeningen uitvoeren.

    De onderlaag onze kurken yogamatten  bestaat uit EPDM. EPDM is een synthetisch, reukloos rubber. De boven- en onderlaag zijn gelijmd met een veganistisch en food-grade lijm.

    Een kurken yogamat is niet geschikt voor in de wasmachine en kan schoongemaakt worden door af te nemen met een vochtige doek.

    Voor wie is de kurken yogamat geschikt?

    Yogamatten met een basis van kurk zijn geschikt voor intensieve yogastijlen. De grip van het oppervlak van kurkmatten neemt toe door vocht of zweet.

    Ben je van plan de yogamat mee te nemen naar een sportschool of op reis? De kurken yogamat is iets zwaarder dan bijvoorbeeld een PVC yogamat. Met een yoga rugtas, neem je je kurken yogamat gemakkelijk mee.

    Wij verkopen twee soorten kurken yogamatten, de yogamat kurk en de yogamat kurk rubber.

    Natuurrubber yogamat

    Nog een ander milieuvriendelijk alternatief, zijn yogamatten van natuurrubber. Door de open celstructuur, staan de yogamatten bekend om hun zeer stevige grip. De matten zijn biologisch afbreekbaar. Dit heeft als enige nadeel, dat de levensduur van een yogamat gemaakt van natuurrubber gemiddeld korter is dan van minder milieuvriendelijke yogamatten.

    Onze natuurrubber yogamat is slechts 1,6 mm dik. Hierdoor is het mogelijk om de yogamat op te vouwen. Hij past in elke tas en weegt maar 700 gram!

    Voor wie is de natuurrubber yogamat geschikt?

    Een natuurrubber yogamat heeft een stevige grip, dat maakt de yogamat geschikt voor zweterige yogalessen. Doordat de yogamat biologisch afbreekbaar is, wil je het zoveel invloeden van buitenaf vermijden. Gebruik de yogamat daarom het liefst alleen binnen. Na gebruik moet de yogamat in het donker bewaard worden.

    Wollen yogamat

    De populairste yogamatten in ons assortiment, zijn de schapenwollen yogamatten. Deze matten zijn uitstekend voor ontspanningsoefeningen, meditatie en yogaoefeningen. De yogamatten worden gemaakt van zuiver scheerwol. Op de onderkant van de wollen yogamatten zit antislip coating.

    Het voordeel van deze yogamatten, is dat ze lekker warm zijn en zorgen voor extra comfort. Ook bevatten de yogamatten nog de natuurlijke wolvet, dit heeft als voordeel dat de matten vuilafstotend zijn.

    Voor wie is de wollen yogamat geschikt?

    De wollen yogamat is geschikt voor degene die extra comfort willen bij een yoga-oefeningen of tijdens het mediteren. Door de warmte die de wollen yogamat afgeeft, worden ontspanningsoefeningen nog aangenamer.  

    Ben je allergisch voor wol of wil je liever geen dierlijke producten gebruiken? De yogamat- anti allergie en de vegan yogamat zijn uitstekende alternatieven voor de wollen yogamat.

    De wollen yogamatten zijn redelijk dik van zichzelf. Mocht je de yogamat willen meenemen, dan raden wij ons yogamat draagsysteem aan. Deze matten voelen hetzelfde aan als de wollen yogamatten, maar dan zijn deze veganistisch materiaal.

    Hulp nodig bij het kiezen van jouw yogamat?

    Alle beschreven yogamatten hebben wij in ons assortiment zitten. Wij helpen je graag bij het uitzoeken van de meest geschikte yogamat voor jou. Deze blog zou je vast al een eind op weg hebben geholpen. Mocht je nog meer vragen hebben, dan mag je ons altijd even bellen of een mail sturen.

    Wij helpen je graag!

    Nieuws & updates

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »