0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Luuk Weijman - Zondag 27 Oktober 2023

    De top 10 voordelen van Kombucha

    Het drankje Kombucha dat ongeveer 2000 jaar geleden is ontstaan, werd vroeger ook wel de ‘onsterfelijke gezondheid elixer' genoemd omdat het verschillende elementen bevat die gezond zijn voor je lichaam. Kombucha is een gefermenteerd drankje dat gemaakt is op basis van groene of zwarte thee, de kombuchazwam en suiker.  We vertellen je graag meer over de top 10 voordelen van kombucha. 

    1. Kombucha zorgt voor de bescherming van gezonde cellen en weefsels

    Het drankje bevat verschillende gezonde stoffen waaronder antioxidanten. Antioxidant is de verzamelnaam van bioactieve stoffen, vitaminen en mineralen. Deze stof zorgt ervoor dat je lichaam ongewenste stoffen niet oxideert en beschermt zo de gezonde cellen en weefsels tegen ongewenste reacties. 

    2. Bevordert een gezonde darmflora

    Ook bevat Kombucha de stof probiotica. Deze stof zorgt ervoor dat de darm gezond blijft doordat er een gezonde balans wordt gecreëerd door deze stof. Hierdoor helpt het drinken van kombucha bij het versnellen van het spijsverteringsproces.

    3. Lage hoeveelheid suiker

    Dit drankje wordt ook wel gezien als een vervanger van frisdrank. Het is namelijk een gezonder alternatief voor frisdranken, omdat kombucha natuurlijke ingrediënten bevat. Daarnaast is het suikergehalte minder dan het suikergehalte van suikerhoudende frisdranken.

    4. Kombucha zorgt voor een reinigende huid

    Drink je kombucha? Dan worden er verschillende stoffen opgenomen in zowel je darmen als je huid. Deze stoffen zijn vitamines, enzymen en mineralen. Deze stoffen zorgen ervoor dat je huid beter reinigt. Kombucha kan ook als een tonic voor je gezicht worden gebruikt.

    5. Kombucha helpt met het verbeteren van je geestelijke gezondheid

    Vitamine B komt voor in kombucha en kan ervoor zorgen dat je stemming stabiel blijft. Het heeft positieve effecten die ontstaan door ontstekingsremmende eigenschappen. Daardoor vermindert het de ontstekingen die je kan oplopen en heeft het ook positieve invloed op stemmingswisselingen.

     

    6. Verhoogt je energielevel

    Kombucha zorgt ervoor dat je energielevel tijdens inspanningen beter is. Daarnaast helpt het ook bij het herstellen van een training en draagt het bij aan het verlichten van gewrichtspijn.

    7. Het drankje ontgift je lichaam

    Kombucha bevat gluconzuur en glucuronzuur. Deze stoffen helpen ervoor om je lichaam te ontgiften, het neutraliseert namelijk de slechte stoffen en scheidt het uit. Zo zorgen deze stoffen ervoor dat je lichaam ontgift wordt.

    8. Kombucha kan je immuunsysteem sterker maken

    De stoffen probiotica en antioxidanten zijn aanwezig in het drankje en kunnen positieve bijwerkingen hebben zoals bij voorgaande punten is vernoemd. Door een gezonde darmflora kan je immuunsysteem namelijk beter functioneren. De darmflora is de eerste verdedigingslinie tegen ziektes. Zodra je darmflora in goede staat is, zul je minder vatbaar kunnen zijn voor ziektes.

    9. Verlaagde kans op hart- en vaatziekten

    Ook bevat kombucha de stoffen LDL en HDL-cholesterol. Als er een gezonde balans plaatsvindt bij deze twee stoffen, zal dit leiden tot positieve resultaten. Doordat er een balans is, ontstaat er een verlaagd risico op hart- en vaatziekten.

    10. Kombucha gemaakt van groene en zwarte thee heeft positieve effecten op de bloedsuikerspiegel

    Door het drinken van kombucha stimuleer je de koolhydraatstofwisseling. Ook heeft kombucha een bloedsuikerverlagend effect. Dit houdt in dat je bloedsuikerspiegel ondersteund wordt met als resultaat een verlaagd risico op diabetes. 

    Kombucha kopen? Dat doe je voordelig bij Mani Vivendi 

    Kombucha biedt niet alleen een unieke smaakervaring, maar ook een reeks gezondheidsvoordelen die het tot een uitstekende keuze maken voor de bewuste consument. Van het ondersteunen van de spijsvertering tot het bevorderen van een gezonde huid, deze gefermenteerde drank is meer dan alleen een trendy drankje. Als je overweegt om jezelf te trakteren op deze gezonde en smaakvolle drank, kijk dan niet verder dan Mani Vivendi. Hier vind je kwalitatieve kombucha tegen een aantrekkelijke prijs. Proost op een gezondere levensstijl met kombucha van Mani Vivendi!

    Nieuws & updates

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking