0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Luuk Weijman - Woensdag 24 Mei 2023

    Het verschil in kombucha: BATU, Mani Vivendi en zelfgemaakt

    Als je een fan bent van gefermenteerde dranken, dan heb je vast al gehoord van kombucha. Kombucha is een verfrissende en gezonde drank die boordevol probiotica en antioxidanten zit. Maar wist je dat niet alle kombucha hetzelfde is? In deze blog gaan we in op de verschillen tussen BATU, Mani Vivendi en zelfgemaakte kombucha.

    Unieke smaakprofielen

    Laten we beginnen met de basis: elke kombucha is uniek en heeft een eigen smaakprofiel, uiterlijk en mate van koolzuur, afhankelijk van de ingrediënten en methoden die gebruikt zijn tijdens het brouw- en fermentatieproces. Het is dus belangrijk om de ingrediëntenlijst goed te bekijken en er zeker van te zijn dat er alleen natuurlijke ingrediënten zijn gebruikt. Sommige merken voegen namelijk kunstmatige ingrediënten toe om de kleur of smaak van de kombucha te verbeteren. Zoek daarom goed naar kombucha die op smaak is gebracht met natuurlijke kruiden en sappen.

    BATU kombucha

    Dan gaan we nu kijken naar de verschillende soorten kombucha die er zijn. BATU is een merk dat bekendstaat om zijn biologische en veganistische kombucha. Ze gebruiken alleen biologische thee en natuurlijke ingrediënten en beloven nooit suiker of zoetstoffen toe te voegen aan hun dranken. BATU komt in verschillende smaken, waaronder gember, hibiscus en bosbes.

    Mani Vivendi kombucha

    Mani Vivendi biedt ook biologische kombucha aan. Mani Vivendi gebruikt biologische thee en fruit en voegt dan ook geen suiker of zoetstoffen toe. Alle kombucha dranken zijn bij het afvullen 100% suikervrij, en daarom dus supergezond. De kombucha van Mani Vivendi valt te mengen naar eigen smaak met siroop, water, fruitsap, etc. De kombucha is onder andere verkrijgbaar in rooibos en balance.

    Zelfgemaakte kombucha

    In plaats van het kopen van een kant-en-klare kombucha, kan je er ook voor kiezen om zelf kombucha te maken. Het maken van kombucha thuis kan gemakkelijk zijn, maar het is belangrijk om veiligheidsmaatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat de drank niet geïnfecteerd raakt. Het proces omvat het maken van thee en het voeden van de thee met suiker en een SCOBY (Symbiotic Culture Of Bacteria and Yeast) om de fermentatie te starten.

    Is zelfgemaakte kombucha goedkoper?

    Elke thuiskweker kan je vertellen dat het proces van het maken van kombucha enkele dagen in beslag neemt, het neemt dus veel meer tijd in beslag dan het kopen van kant-en-klare kombucha. Ook is het zo dat er moet worden geïnvesteerd in unieke opslag behoeften voor de kombucha, het is immers wel een levende fermentatie. Over langere termijn zal het wel goedkoper (en duurzamer) zijn dan het continu kopen van kant-en-klare kombucha.

    Het verschil tussen zelfgemaakte en kant-en-klare kombucha

    Het grote verschil tussen zelfgemaakte kombucha’s en kant-en-klare kombucha zoals Mani Vivendi of BATU, is dat de smaak, textuur en hoeveelheid koolzuur afhankelijk zijn van de gebruikte ingrediënten en het fermentatieproces. Bovendien is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten schoon en veilig zijn om ongewenste bacteriën te voorkomen. De smaak tussen diverse soorten kombucha is dus het grootste verschil tussen de dranken. Dit hangt volledig af van de manier waarop de kombucha gebrouwen is, dus eigenlijk is het een kwestie van proberen welke kombucha jij het lekkerst vindt.

    Koop jouw kant-en-klare kombucha nu bij Mani Vivendi

    Bij Mani Vivendi bieden we verschillende soorten kant-en-klare kombucha aan. Deze komen in allerlei smaken en hoeveelheden, zodat je zelf kan kiezen en uitproberen wat het beste bij jou past. Ook kan je kombucha zelf maken met de producten van Mani Vivendi. Probeer het uit en bepaal waar jouw voorkeur naar uitgaat. Bestel kombucha vandaag nog bij Mani Vivendi.

    Nieuws & updates

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »