0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Luuk Weijman - Woensdag 27 November 2023

    Hoe reinig je jouw voeten met een voetenbad?

    Hoe reinig je jouw voeten met een voetenbad?

    Je voeten dragen je dag in dag uit, en soms hebben ze wat extra verzorging nodig. Een voetenbad is dan een uitstekende manier om je voeten te reinigen, ontspannen en te verwennen. Na het lezen van dit blog weet jij hoe jouw voeten gereinigd moeten worden en wat de benodigdheden zijn. 

    Benodigdheden voor een voetenbad

    Voordat jij begint met het reinigen van je voeten, is het handig om alle benodigdheden bij de hand te hebben. Hetgeen wat je nodig hebt is: 

    1. Een voetenbad
      Het belangrijkste onderdeel wat je in huis moet hebben voor het reinigen van je voeten, is een voetenbad. Bij Mani Vivendi hebben wij de BioEnergiser Detox Spa voetenbad die perfect is om jouw voeten te reinigen. Dit voetenbad is zo ontworpen dat jouw voeten comfortabel geplaatst kunnen worden. 
    2. Warm water
      Na het beschikken over een voetenbad, vul je deze met lauwwarm water. Het water moet comfortabel aanvoelen wanneer jij je voeten erin plaatst. Het moet niet te heet zijn, maar ook niet te koud. 
    3. Toevoegingen
      Je kunt verschillende ingrediënten toevoegen aan je voetenbad om extra voordelen te verkrijgen na een behandeling. Onze favoriet is het zout voor de BioEnergiser Detox Spa. Wanneer je dit niet in huis hebt kan je het volgende als vervanging gebruiken: 
      - Badzout: een vervanger voor het zout van Mani Vivendi is badzout. Het resultaat wat je hiermee behaalt zal niet hetzelfde zijn maar is een makkelijke vervanger.
      - Bruistabletten: kunnen bijdragen aan het verzachten van je voeten, deze zijn er in verschillende varianten.
      - Badolie: denk aan verzorgende ingrediënten zoals jojobaolie of amandelolie, die je huid goed hydrateren. 
      - Azijn: een scheut azijn kan ongewenste voet geuren verwijderen.
    4. Een zachtte handdoek
      Na een voetenbad is een zachte handdoek fijn om je voeten voorzichtig droog te maken.
    5. Een scrub om te exfoliëren
      Nadat je voeten gereinigd zijn, kan je om jouw voeten nog zachter maken met een scrub. Een scrub helpt bij het verwijderen van dode huidcellen of eelt. 

    Nu we weten wat je precies nodig hebt om jouw voeten goed te reinigen, kunnen we gaan kijken hoe je dit precies moet doen. 

    Van vieze naar schone voeten met een voetenbad

    • Stap 1: vul je voetenbad
      Vul je voetenbad met lauwwarm water. Zorg ervoor dat je voetenbad op een stabiele plek staat zodat je niks kan omstoten. 
    • Stap 2: voeg jouw toevoeging toe
      Voeg het zout toe aan het water. Of het nu gaat om zout van Mani Vivendi, als bruistabletten of een verzorgende badolie, volg de instructies die op de verpakking staan om de juiste hoeveelheid toe te voegen. 
    • Stap 3: voeten laten weken
      Laat je voeten weken door ze in het voetenbad te plaatsen. Zorg ervoor dat je comfortabel zit. Bij ons voetenbad wordt er weergeven hoelang je voeten nog in het voetenbad mogen weken. Wees hier dan ook alert op als jouw voetenbad dit niet aangeeft. 
    • Stap 4: scrub je voeten
      Na het weken kan je jouw voeten nog zachter krijgen door ze te exfoliëren. Door dit proces verwijder je alle dode huidcellen en eelt. Concentreer je voor op de hielen, de bal van je voeten en eventuele andere ruwe plekken.
    • Stap 5: afdrogen van je voeten
      Gebruik je handdoek om je voeten goed af te drogen en resterende beetjes scrub eraf te halen. 
    • Stap 6: Hydrateren
      Breng na het scrubben een gehydrateerde crème aan op je voeten om ze zo goed mogelijk gehydrateerd te houden. 

    Optimaal ontspannen

    Geeft een voetenbad je een ontspannend gevoel, maar niet in je gehele lichaam. Dan is de Chi machine voor jou een oplossing. Het masseert je rug en nek waardoor je spieren losser worden. Je spieren komen vast te zitten door verkeerde houdingen die je aanneemt. Ideaal om de Chi machine tegelijk te gebruiken met een voetenbad. Zo ben jij helemaal zen na de twee behandelingen.  

    Mani Vivendi, net een beetje extra

    Hebben wij jou nieuwsgierig gemaakt om een kijkje te laten nemen naar een voetenbad? Neem dan gerust de tijd op onze site om je te oriënteren. Heb je toch nog een vraag of wil je meer weten over een product, dan nodigen we je uit om contact op te nemen en een mail te sturen of te bellen. Wij zijn pas tevreden als de klant tevreden is. 




    Nieuws & updates

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »