0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Luuk Weijman - Woensdag 27 November 2023

    Hoe werkt een voetenbad precies?

    Hoe werkt een voetenbad precies?

    Zijn jouw voeten toe aan een behandeling met een voetenbad maar weet je niet hoe het werkt? Dan ben je bij Mani Vivendi bij het juiste adres! Wij vertellen van A-Z hoe een voetenbad behandeling werkt met de producten uit onze webshop. In dit blogartikel wordt dieper ingegaan op de ins en outs van voetenbaden; van de juiste temperatuur tot aan toevoeging van speciale ingrediënten aan een voetenbad. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder en kom meer te weten over hoe een voetenbad precies werkt.

    De basis van een voetenbad

    Een voetenbad is een eenvoudige behandeling waarbij je voeten worden ondergedompeld in water. Bij een voetenbad is de temperatuur van het water het belangrijkste aspect van de behandeling. De temperatuur van het water bepaalt hoe succesvol de behandeling is. De ideale temperatuur ligt tussen de 36 en 38 graden Celsius. Bij deze temperatuur kunnen je spieren in je voeten ontspannen en wordt de doorbloeding gestimuleerd.

    Detox voetenbad voor zuivering

    Een voetenbad kan dienen als een detox procedure. Door verschillende ingrediënten toe te voegen aan een voetenbad, zoals sodiumzout, bevordert dit de verwijdering van gifstoffen uit je lichaam. 

    Voetenbad behandeling

    Met de BioEnergiser Detox Spa classic van Mani Vivendi kun je binnen 30 minuten ontgiften en je weer vitaal en fit voelen. Door het gebruik van een voetenbad voelt je lichaam weer in balans. Dit resulteert in een verbeterd immuunsysteem.

    De spoel van het voetenbad

    Zodra je voeten zijn geplaatst in het voetenbad vol met warm zout water, ontstaat er een bio-energetisch veld door de spoel. Dit veld zorgt ervoor dat je lymfeklieren gestimuleerd worden die afvalstoffen scheiden. Je voeten bevatten veel poriën, wat goed is voor het uitscheiden van deze afvalstoffen.

    Na een paar minuten zal het water verkleuren en wordt het oranje/bruin. Deze kleur ontstaat uit een natuurlijk proces door onder andere:

    • de stroom die door de zoutoplossing gaat; 
    • mineralen in het water; 
    • moleculen die op de voeten zitten;
    • afvalstoffen die door de voeten worden uitgescheiden. 

    Magnesium voetenbad voor ontspanning

    In een voetenbad kun je verschillende soorten producten toevoegen die iets kunnen verhelpen of juist iets kunnen verbeteren, zoals magnesium. Een magnesium voetbad is erg populair onder de voetenbaden, omdat het kalmerende effecten heeft. Door magnesium vlokken toe te voegen aan een voetenbad wordt je rustig. Dit kan fijn zijn voor het slapen gaan. Niet alleen je nachtrust zal verbeteren door een magnesium voetenbad maar er wordt ook gezorgd voor het:

    • ontspannen van je spieren;
    • verminderen van je stresslevel;
    • verbeteren van je bloedcirculatie;
    • verlichten van je pijn.

    Voordelen van een voetenbad

    Een voetenbad heeft natuurlijk voordelen maar wat zijn die precies, om hierachter te komen hebben wij deze voor jou op een rijtje gezet.

    Ontspanning voor vermoeide voeten

    Een van de meest directe voordelen van het nemen van een voetenbad is dat jij je minder vermoeid voelt. Dit komt onder andere doordat de spanning in je voeten vermindert door het warme water. De combinatie van het warme water en het onderdompelen van je spieren helpt ze namelijk te ontspannen. Het kan een verlichtend gevoel zijn nadat je een hele dag hebt gelopen, gewerkt of gesport. 

    Verzachting van de huid

    Naast dat een voetenbad je spieren losmaakt, zal je huid zachter worden. Zodra jouw voeten een tijdje hebben geweekt in het warme water, wordt harde huid juist zacht. Dit maakt het makkelijk om ongewenste eelt te verwijderen van je voeten. Zo voelen je voeten weer zijdezacht aan. 

    Wist je dat… je voeten je lichaam reflecteren?

    Het klinkt misschien gek, je voeten die je gehele lichaam reflecteren. Eigenlijk is het best logisch, op je voeten bevinden zich namelijk reflexzones die corresponderen met verschillende organen en systemen in je lichaam. Een voetenbad kan deze zone helpen te stimuleren en de algehele gezondheid en vitaliteit verbeteren. Het kan zelfs helpen bij het verminderen van stress en angst, omdat bepaalde reflexzones in jouw voeten gekoppeld zijn aan ontspanning. Verzorg daarom goed je voeten met de verzorging die zij nodig hebben.

    Koop jouw voetenbad online bij Mani Vivendi

    Mani Vivendi heeft precies wat je nodig hebt voor jouw voeten. Benieuwd geworden of de BioEnergiser Detox Spa voetenbad iets voor jou is? Neem dan gerust een kijkje op de categorie- of productpagina. Heb je toch nog een vraag of wil je meer weten over een product, dan nodigen we je uit om contact op te nemen. Wij zijn pas tevreden als de klant tevreden is. 

    Nieuws & updates

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »