0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Luuk Weijman - Dinsdag 13 Maart 2024

  Kombucha in Keuringsdienst van waarde: Learnings

  Kombucha, het gefermenteerde thee drankje dat in populariteit is gestegen, is omgeven door een aura van gezondheid en natuurlijkheid. Maar zoals recent onderzoek van "Keuringsdienst van Waarde" onthulde, varieert de samenstelling van kombucha aanzienlijk tussen de verschillende merken die in supermarkten verkrijgbaar zijn. 

   

  Veel van deze commerciële versies zijn sterk bewerkt en bevatten toegevoegde suikers, terwijl sommige zelfs gepasteuriseerd worden, wat de essentiële levende culturen doodt. Dit leidt tot een product dat nauwelijks nog lijkt op de traditionele kombucha. Bij Mani Vivendi kiezen we voor een authentieke benadering door onze kombucha ongepasteuriseerd aan te bieden. Laten we de verschillen verkennen tussen zuivere kombucha en de bewerkte varianten die in de supermarkt te vinden zijn.

  Wat maakt ongepasteuriseerde kombucha speciaal?

  Onze kombucha van Mani Vivendi blijft ongepasteuriseerd om de levende culturen van bacteriën en gisten, bekend als SCOBY (Symbiotic Culture Of Bacteria and Yeast), in leven te houden. Dit is het hart van kombucha, waardoor het drankje zijn unieke gezondheidsvoordelen krijgt, zoals probiotica die potentieel gunstig zijn voor de darmgezondheid. Door het pasteurisatieproces, dat veel supermarktversies ondergaan om de houdbaarheid te verlengen, worden deze essentiële levende culturen vernietigd.

  Het fermentatieproces

  Het natuurlijke fermentatieproces speelt een cruciale rol in de productie van kombucha. Dit proces, dat kan variëren van zeven tot veertien dagen, is wat de drank zijn karakteristieke zure smaak en bruisende eigenschappen geeft. Door het fermentatieproces worden de suikers omgezet door de bacteriën, wat resulteert in een complexe smaak en de vorming van nuttige organische zuren, vitaminen en mineralen. Ongepasteuriseerde kombucha van Mani Vivendi behoudt al deze natuurlijke eigenschappen en voordelen.

  Geen extra suikers of kunstmatige ingrediënten

  In tegenstelling tot veel supermarkt varianten, voegen we bij Mani Vivendi geen extra suikers of kunstmatige ingrediënten toe na het fermentatieproces. Onze benadering zorgt ervoor dat je een zo puur mogelijk product krijgt, dat trouw blijft aan de traditionele bereidingswijze van kombucha.

  Waarom kiezen voor Mani Vivendi's kombucha?

  Hoewel, zoals professor Eddy Smit opmerkte, er nog geen onderzoeken gepubliceerd zijn die de gezondheidsvoordelen van kombucha definitief bewijzen, geloven wij in de potentie van de levende culturen en de organische zuren die in onze ongepasteuriseerde kombucha aanwezig zijn. Deze elementen kunnen bijdragen aan een betere darmgezondheid en een versterkt immuunsysteem.

  Authentieke smaakervaring

  Kiezen voor Mani Vivendi's kombucha betekent kiezen voor een authentieke smaakervaring. Onze ongepasteuriseerde kombucha biedt een diepe, rijke smaak die alleen kan worden bereikt door het natuurlijke fermentatieproces, onaangetast door pasteurisatie of de toevoeging van extra ingrediënten.

  Duurzaam en verantwoord

  Bij Mani Vivendi zetten we ons in voor duurzaamheid en verantwoorde productiepraktijken. Onze ongepasteuriseerde kombucha is een weerspiegeling van deze waarden, waarbij elke fles zorgvuldig wordt bereid om zowel de planeet als onze consumenten te respecteren.

  Kombucha bestellen? Ontdek ons aanbod

  Bij Mani Vivendi begrijpen we dat de zoektocht naar authentieke, gezonde en natuurlijke drankjes zoals kombucha geen eenvoudige taak is, vooral met de overvloed aan bewerkte en gepasteuriseerde versies op de markt. Daarom nodigen we je uit om ons assortiment van ongepasteuriseerde kombucha te ontdekken, waarbij elk flesje een belofte van kwaliteit, authenticiteit en de levendige cultuur van kombucha in zich draagt. Of je nu een doorgewinterde kombucha-drinker bent of nieuwsgierig bent naar je eerste slok, bij Mani Vivendi vind je een kombucha die niet alleen goed smaakt, maar ook goed voelt.

  Nieuws & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »