0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Luuk Weijman - Zondag 13 Oktober 2023

  Op welk moment van de dag is het drinken van kombucha het beste?

  Kombucha bevat veel gezonde ingrediënten, vandaar de bijnaam 'onsterfelijkheid thee'. Het drankje is afkomstig uit het verre oosten en vooral vanwege de vele voordelen is het erg populair geworden in zowel Europa als de rest van de wereld. Maar wanneer is nou het beste moment om dit gefermenteerde drankje te drinken? Lees verder om erachter te komen welk moment van de dag het beste is om kombucha te drinken. 

  ‘s Ochtends voor een energieke start

  Als je de ochtend begint met het drinken van kombucha merk je meerdere voordelen waardoor jij sneller van je ochtendhumeur af bent. Je gaat de dag met een lach tegemoet omdat je de volgende voordelen kan krijgen na het drinken van kombucha.

  • Kombucha bevordert de spijsvertering: kombucha bevat probiotica wat de spijsvertering kan ondersteunen. Vooral na een lange nachtrust zal het goed zijn werk doen. 
  • Kombucha geeft je een energieboost: de stof cafeïne die in de kombucha zit, zorgt ervoor dat je een opgewekt gevoel krijgt. Deze stof komt voort uit zwarte of groene thee.

  Kan ik mijn koffie dan inruilen voor kombucha in de ochtend?

  Ondanks dat kombucha cafeïne bevat is dit drankje niet te vergelijken met koffie. Kombucha bevat minder cafeïne dan koffie bevat. Als je op zoek bent naar een milde energieboost, dan is kombucha de oplossing voor jou! Wil je jouw cafeïneinname per dag verminderen? Dan is kombucha wel een goede keuze.

  Hoe ondersteunt kombucha bij de spijsvertering?

  Het gefermenteerde drankje kombucha staat al jaren bekend vanwege de ondersteuning die het biedt bij de spijsvertering. Kombucha bevat verschillende stoffen die het proces versnellen. Een van de stoffen die het proces laat versnellen heet probiotica. Probiotica zijn levende microorganismen, meestal gaat het om bepaalde bacteriën maar in sommige gevallen werken sommige soorten gist ook als probiotica. De andere stoffen zijn enzymen die gemaakt zijn uit eiwitmoleculen. Deze stof is zo gemaakt dat het functioneert als een biologische katalysator. Nu je weet door welke stoffen je spijsvertering versnelt wordt, gaan we in op welk moment rondom een maaltijd het beste is om kombucha te nemen. 

  Kombucha vóór de maaltijd

  De inname van kombucha zorgt ervoor dat je maag voorbereid wordt door de enzymen die in je maag terechtkomen. De enzymen zorgen ervoor dat je spijsvertering al gaat starten. Kombucha zorgt ervoor dat de spijsvertering vergemakkelijkt wordt wanneer je dit voor een maaltijd gaat drinken. 

  Kombucha na de maaltijd

  Als je na de inname van voedsel kombucha neemt, zullen de enzymen helpen bij het verder afbreken van het eten. Daarnaast kunnen de enzymen ook helpen bij moeilijk verteerbaar voedsel en een opblazend gevoel verminderen. 


  Er is niet aantoonbaar welk moment beter is als het gaat om voor of na de maaltijd kombucha drinken. Wel zie je dat er meer gebeurt met je lichaam als je het gefermenteerde drankje neemt na de maaltijd. De keuze maakt in dit geval niet veel uit, maar gezien de voor en nadelen heeft kombucha toch het meeste effect zodra je het na het eten drinkt. 

  Kombucha in de middag? Gebruik het als opkikker

  Herken jij ook dat je in de middag een dip krijgt en even geen energie meer hebt? Dan kan kombucha voor jou een oplossing zijn. In plaats van naar een snack te grijpen, is dit drankje een goed idee. De energieboost van een zoete of hartige snack kan soms van korte duur zijn, wat uiteindelijk kan leiden tot een energiedaling. Door de combinatie van cafeïne, vitamine B en andere voedingsstoffen, kan er een stabielere energieopwekking ontstaan, zonder dat dit zal leiden tot het dalen van je energie. 

  Drink kombucha in de avond om te ontspannen

  Kombucha is een licht sprankelend drankje dat een verfrissende smaak heeft. Dit kan bij sommigen wel in de smaak vallen maar er zijn ook mensen die last krijgen van de zuurtegraad voor het slapen gaan. Dit zou bijvoorbeeld maagklachten kunnen veroorzaken. Een glaasje kombucha zal voor iedereen verschillende bijwerkingen hebben. Alleen door het zelf uit te testen kom je er pas achter of het voor jou ook bijwerkingen heeft. 

  Uiteindelijk is kombucha een drankje dat gezond is en is het in ieder geval goed als je het eens in de zoveel tijd inneemt. De momenten van inname kunnen, zoals je gelezen hebt, belangrijk zijn. ‘s Ochtends en ‘s middags zijn de momenten dat je lichaam de meeste voordelen heeft als je het drinkt. 

  Kombucha tijdens het sporten

  Doordat kombucha een energieopwekkende functie heeft, kan het goed gebruikt worden  tijdens het sporten. Vooral bij activiteiten waarbij de inspanning laag is, is dit drankje een goede keuze. Bij een activiteit waar meer inspanning wordt vereist, zijn er andere sportdranken die beter tot zijn recht komen. 

  Wil jij kombucha kopen? Bekijk dan snel onze categorie pagina waarop wij kant-en-klare kombucha verkopen. Mani Vivendi heeft al bijna 25 jaar ervaring met effectieve, duurzame producten die de gezondheid bevorderen.

  Nieuws & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »