0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Luuk Weijman - Woensdag 27 November 2023

    Wat moet je wel/niet in een voetenbad doen?

    Wat moet je wel/niet in een voetenbad doen?

    Een voetenbad is een eenvoudige en ontspannende manier om je voeten te verwennen en te revitaliseren. In dit artikel gaan we dieper in op wat wij aanraden om in jouw voetenbad te doen zodat jij de optimale ervaring van een voetenbad beleeft. 

    De benodigdheden van een voetenbad

    De BioEnergiser Detox Spa voetenbad heeft verschillende benodigdheden waardoor jij een voetenbad optimaal kan gebruiken. Deze hebben wij voor jou op een rijtje gezet: 

    • Het voetenbad zelf
    • Een automaat die het programma regelt
    • Een spoel
    • Plastic zakken
    • Speciaal zout
    • Een adapter

    Al deze benodigdheden zijn inbegrepen in het voetenbad pakket van Mani Vivendi. Daarnaast is het belangrijk dat je water een gemiddelde temperatuur heeft van rond de 36 en 38 graden Celsius. 

    Nu we de basisbeginselen hebben behandeld, kunnen we ingaan op de soorten ingrediënten die jij kan toevoegen aan je voetenbad.

    Voetenbad met azijn

    Azijn wordt veel gebruikt in huishoudens om schoon te maken. Echter kan het ook toegevoegd worden in een voetenbad behandeling. Er zijn namelijk enkele voordelen die het biedt: 

    • Jeukbestrijding
    • Ontsmetting
    • Verwijdering van wratten
    • Neutraliseert ongewenste geuren (vooral fijn bij zweetvoeten)

    Zodra jij een warm voetenbad hebt, voeg je een flinke scheut azijn toe. Zodra dit goed is verdeeld in het water kan je jouw voeten in het voetbad doen en kan de behandeling beginnen. Na ongeveer een halfuur je voeten te laten weken krijg je het optimale resultaat te zien. 

    Voetenbad met zout

    Naast je eten op smaak brengen, heeft zout ook nog andere functies. Wij hebben 3 redenen opgesomd waarom jij zout zou moeten toevoegen aan jouw voetenbad: 

    • Ontspanning; 
    • Verzachting van de huid;
    • Warmte.

    Bij Mani Vivendi hebben wij zout wat jij het beste kan toevoegen aan jouw voetenbad. Heb je het product nog niet gekocht, maar wil je wel een voetenbad behandeling. Dan kan je gebruikmaken van badzout. Het resultaat is dan niet optimaal, maar is zeker een goede vervanger. 

    Voetenbad met kruiden

    Kruiden zijn heerlijke ingrediënten die je een kalmerend gevoel geven. Daarom is een soort kruid een goed ingrediënt om toe te voegen aan jouw voetenbad. Er zijn veel verschillende soorten kruiden die toegevoegd kunnen worden. We benoemen verschillende kruiden:

    Lavendel

    Lavendel staat bekend om een frisse, lekkere geur. Daarnaast heeft het ontspannende en rustgevende eigenschappen. Het toevoegen van gedroogde lavendelbloemen kan je voordelen bieden. Zo kan het helpen met het verminderen van je stresslevel en om je geest te laten ontspannen. 

    Kamille

    Ook kamille staat bekend om haar kalmerende en rustgevende eigenschappen. Kamille kan helpen met het verminderen van huidirritaties en ontstekingen. Door gedroogde kamillebloemen toe te voegen aan jouw voetenbad, wordt jouw voetenbad behandeling een verzachtende ervaring.

    Pepermunt

    De geur maar ook de smaak van pepermunt is verfrissend. Deze kruidsoort heeft namelijk verfrissende eigenschappen waardoor het deze geur en smaak geeft. Pepermunt kan vermoeide voeten verlichten en een verkwikkend gevoel geven. Als jij pepermunt wil toevoegen, kan je dit het beste in een olievorm doen. Voeg een paar druppels pepermuntolie toe en je voeten zijn na de behandeling verfrist en helemaal als nieuw. 

    Eucalyptus

    Een eucalyptus is niet alleen mooi als plant, maar ook als medicijn. De heerlijke geur van eucalyptus kan je helpen bij verstopte luchtwegen en sinusproblemen. Wanneer je enkele druppels van eucalyptusolie toevoegt aan je voetenbad, kan de ademhaling worden verbeterd. 

    Goudsbloem

    Een goudsbloem staat in de geneeskunde bekend als de wondgenezer. Deze bloem, ook wel Calendula genoemd, heeft een helende eigenschap. Deze eigenschap helpt bij het verminderen van ontstekingen en het genezen van kleine wondjes. Het beste is om een gedroogde goudsbloem toe te voegen aan je voetenbad. Het is een geweldig kruid dat gebruikt wordt voor algemene voetverzorging. 

    Salie

    Als jij last hebt van voetschimmel, kan je het beste salie toevoegen aan je voetenbad. Deze kruid heeft een antimicrobiële eigenschap waardoor het helpt om schimmelinfecties tegen te gaan. Zo kan voetschimmel verwijderd worden met behulp van salie. 

    Citroenmelisse

    Citroenmelisse wordt vaak gebruikt bij hartkloppingen, stress en een hoge bloeddruk. Het heeft een kalmerende eigenschap. Je kan citroenmelisse op 3 manieren toevoegen, zowel vers als gedroogd en in de vorm van een olie. Verse citroenmelisse kan toe worden gevoegd door een paar verse takjes. Gedroogde citroenmelisse kun je toevoegen door het in een kaasdoek te plaatsen en als theezakje in je voetenbad te laten weken. De citroen etherische olie kan gewoon toegevoegd worden aan het warme water. Roer dit goed door. 

    Neem een kijkje in ons brede assortiment.

    Nieuwsgierig geworden naar andere kwaliteitsproducten die Mani Vivendi aanbiedt? Kijk dan eens naar hoe je zelf kombucha kan maken of bekijk onze Massage apparaten. Heb je toch nog een vraag of wil je meer weten over een product, dan nodigen we je uit om contact op te nemen en een mail te sturen of te bellen. Wij zijn pas tevreden als de klant tevreden is. 

     

    Nieuws & updates

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking