Waarom een professioneel massage apparaat.

 

Een massage apparaat vanwege last van uw lichaam?

Veel mensen die last hebben van hun lichaam zoeken hun heil in een massage apparaat. Is dat wel verstandig? Als ervaren sportmaseur weet ik dat de meeste klachten ontstaan omdat we niet slim met ons lichaam omgaan. Te veel of te weinig sporten, verkeerde houding, we zijn te zwaar, of veelvoorkomend: te veel stress.

Uw oplossing zit in het oplossen van dat probleem, niet in een massage apparaat. Een duurzame oplossing is aanpassing van uw leefstijl. Toch verkopen wij massage apparaten. Wanneer u besloten heeft wat aan bovenstaand probleem te doen, kunnen onze massage appareten u op weg helpen om van de directe pijn af te komen. Een proffesioneel apparaat onderscheid zich door een lang levensduur, weinig lawaai, krachige motor, een krachtige massage en daardoor vaak wel een wat hogere prijs.

 

Hoe ontstaat pijn in uw (rug)spieren?

Pijn in uw spieren en dus ook in uw rugspieren worden veelal veroorzaakt door overbelating (spierscheurtjes bij een blesure) of verzuring. Wanneer uw spieren arbeid verrichten zonder dat ze voldoende vers bloed krijgen, dat kunnen ze hun afvalstoffen niet voldoende afvoeren en worden ze kort, dik en pijnlijk. Er is maar één echte remedie: De belasting verminderen en de doorbloeding verhogen. Een pijnlijk rug bijvoorbeeld wordt veelal veroorzaakt door een verkeerde houding en daarmee veel te hoge belasting voor de onderugspieren. Bij pijn in de schouders neem je letterlijk te veel (hooi) op je nek.

 

Wat doet een massage apparaat?

We onderscheiden 5 typen massage apparaten. Alle proberen ze de doorbloeding van de spieren te verhogen. Dit kan door drukken, kloppen, kneden, fybreren en schudden.

  1. Bij drukken wordt letterlijk om de zoveel tijd al het bloed uit de spieren geduwd. Daarrna stroomt er weer vers bloed in dat er even leter weer wordt uitgedrukt.
  2. Kloppen en fybreren is eigenlijk drukken, maar dan in een hogere frequentie en minder intensief.
  3. Bij kneden loopt er een zware druk van begin naar het einde van de spier. Hierbij wordt ook al het bloed weggedrukt om ruimte te mnaken voor vers bloed. 
  4. Bij schudden wordt in hoog tempo de spieren langer en korter gemaakt. Hierdoor zorgt de (spier)bloedpomp voor aanvoer van vers bloed.
  5. Verschillende lichaamsdelen wordt het best gemasseerd met een van deze 5 methoden.

 

Conclusie:

Onze apparaten zijn van hoge kwaliteit en helpen om:

  • uw spieren te ontspannen,
  • uw bloedsomloop te verbeteren
  • en weefsel te vernieuwen.

 

Een goed degelijke en profesioneel massage apparaat kopt u veielig en vertrouwd bij Mani Vivendi.