Soms gaat het mis

Bij een nieuw product in je winkel moet een duidelijke en vooral juiste tekst staan. Soms gaat het mis.

Als kleine webwinkelier ben je altijd op zoek naar nieuwe duurzame producten die mensen helpen met hun gezondheid en waar mensen blij van worden. Hetzelfde als Bol.com verkopen heeft niet zo veel zin, omdat je dat als kleine ondernemer heel snel verliest.

Zo zijn we als aanvulling op onze detox-kuren zware metalen test- setjes gaan verkopen. Hiermee kun je het niveau van en de soort zware metalen in je urine testen. Dat liep best goed dus de fabrikant uit Canada stelde voor om ook testsetjes voor het meten van de werking van de bijnierschors te gaan verkopen. Ik ben van mening dat je moet weten wat je verkoopt, dus ik heb me verdiept in de werking van de bijnierschors en de productie van cortisol door deze bijnierschors. Mooie teksten  en grafiekjes gemaakt en de verkoop kon beginnen. Niet lang na het online zetten van de "cortisoltest" kwam er een eerste bestelling binnen.
 

De anti-climax.

cortisol grafiek

Wat was ik verbaasd toen er een week later een slechte beoordeling, maar ook wel deskundige review van kwam. Wat was er verkeerd gegaan? Mijn onderzoek was toch wel grondig geweest? Tijd om aan de fabriek in Canada de klachten voor te leggen.

 

De conclusie:

De klant had helemaal gelijk en mijn onderzoek klopte ook. In Duitsland heeft de arts Koenisberg een methode uitgevonden die op een betrouwbare basis het zoutgehalte in de ochtendurine meet en daarmee conclusies trekt over de werking van de bijnierschors. Dit is een geheel afwijkende test van de meeste andere testen. Mijn verhaal van Internet was dus goed, maar hoorde niet bij de test van Koenisberg, die we verkopen. 

Na aanpassing van de tekst ga ik de test weer online zetten

(update: de bijniertest staat weer online.)  

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.