0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Anouk Verlaan - Donderdag 28 Juli 2021

    Waarom wattenstaafjes slecht voor je oren zijn!

    Waarom wattenstaafjes slecht voor je oren zijn

    Wattenstaafjes hebben we allemaal wel in ons badkamerkastje liggen en worden door de meeste mensen gebruikt om de oren schoon te maken van oorsmeer. Toch wordt er geadviseerd om wattenstaafjes niet te gebruiken om je oren mee schoon te maken, het is zelfs gevaarlijk. Wij vertellen jou hoe je je oren het best en zo veilig mogelijk kan schoonmaken!

     

    In de meeste gevallen gaat oorsmeer vanzelf het oor uit. Warm water dat tijdens het douchen de oren binnenkomt maakt het oorsmeer los. Oorsmeer verlaat op een natuurlijke manier het oor. Oorsmeer heeft ook een functie. Het biedt bescherming, zorgt ervoor dat de huid niet uitdroogt en vangt vuil op. Bij een overmatige productie van oorsmeer is het handig om het oor wél regelmatig schoon te maken, gebruik hiervoor een professionele oorspuit.

     

    Oren schoonmaken? Gebruik geen wattenstaafjes!

    Hoewel een wattenstaafje vroeger speciaal is bedacht voor het schoonmaken van je oren, is het toch niet zo handig om dit te gebruiken. Oorsmeer wordt aangemaakt bij de ingang van je oor. Wanneer je een wattenstaafje in je oor duwt, duw je ook het oorsmeer verder naar binnen. Hierdoor heb je een verhoogde kans op een oorprop.

     

    Daarnaast kan je met een wattenstaafje in je oor per ongeluk doorschieten. Een wattenstaafje kan je trommelvlies gemakkelijk doorboren. Het trommelvlies is maar een dun vliesje en kan snel beschadigd raken. Wanneer je trommelvlies beschadigd is, heeft dit invloed op het functioneren van het gehoor.

     

    Ook heb je kans dat er een stukje katoen achterblijft in je oren. Dit kan leiden tot ernstige infecties en ontstekingen.

     

    Hoe kan ik het best mijn oren schoonmaken?

    Zit er een oorprop in je oor of heb je last van overmatige productie van oorsmeer? Een professionele oorspuit is speciaal ontworpen om de verstopte oren van binnen schoon te maken. Met de oorspuit verwijder je oorsmeer door warm water voorzichtig in de oren te spuiten. Binnen 2 minuten zijn je oren weer vrij van overtollig oorsmeer. 

     

    Bekijk hier de instructies van de oorspuit. Lees deze zorgvuldig door als je overweegt een oorspuit te gebruiken.

     

    Nieuws & updates

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »