0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Dinsdag 13 Juni 2023

  Hoeveel kefir mag je drinken per dag?

  Kefir is een gefermenteerd drankje van melk of water, en wordt beschouwd als een gezond en natuurlijk probioticum. Het bevat veel vitamines en mineralen en heeft ook een positief effect op de spijsvertering, de huid en het immuunsysteem. Maar hoeveel kefir mag je eigenlijk drinken?

  Bouw het langzaam op

  Voor alle probiotica geldt dat wanneer je daar ineens veel van neemt, je klachten zoals misselijkheid, winderigheid, buikpijn of verstopping kan krijgen. Merk je dat je last hebt van een van deze klachten na het drinken van kefir? Bouw het dan langzaam op en begin met kleine beetjes. Het is beter om een kleine hoeveelheid te nemen en deze geleidelijk aan te verhogen.

  Hoeveelheid per dag

  In principe heb je met één glas kefir (zelf al aan 100 ml) per dag een prima aanvulling, zeker als je ook nog ander gefermenteerd voedsel en ruime voldoende vezels (ca. 30-40 gram) eet. Het wordt aangeraden om dagelijks 1-3 kopjes kefir te drinken om de gezondheidsvoordelen te maximaliseren. Drink niet te veel kefir, want het kan een laxerend effect hebben.

  Waarom dagelijks kefir drinken?

  Als je dagelijks kefir drinkt, zorg je voor optimaal resultaat van de probiotische voordelen. Het duurt namelijk een aantal weken voordat je een merkbaar resultaat ziet. De bacteriën in probiotica verlaten je lichaam namelijk via de ontlasting, daarom is het belangrijk om regelmatig kefir te drinken om de bacteriën in je darmen op peil te houden.

  Het beste moment om kefir te drinken

  Als je er voldoende tijd voor hebt in de ochtend, dan raden wij je aan om kefir zoveel mogelijk op een nuchtere maag te nemen. Dit is het moment waarop je lichaam de meeste behoefte heeft aan voedingsstoffen. Heb je daar de tijd niet voor, dan kan het geen kwaad om kefir tijdens of na een maaltijd te drinken. Er zijn dan ook geen beperkingen in het consumeren van kefir met andere voedingsmiddelen. Ondanks dat geven sommigen er de voorkeur aan om een half uur te wachten met eten na het drinken van kefir, om een betere absorptie van de probiotische elementen van kefir te garanderen.

  Kefir en koffie

  Als je kefir drinkt voor de probiotische voordelen, is het het beste om minstens 30 minuten te wachten voordat je koffie drinkt. Dit komt doordat koffie de probiotica in kefir kan tegenwerken. Maar als je kefir drinkt vanwege de voedingswaarde, hoef je in principe niet te wachten met het drinken van koffie. 

  Kefir bewaren

  Waterkefir kun je 6 weken lang goed houden in de koelkast. Draai regelmatig de dop los, in verband met de druk die op de dop staat door het koolzuurgas. Buiten de koelkast blijft de drank sowieso een week goed. Melkkefir kun je één week goed houden, mits je het in de koelkast bewaard en ook hier regelmatig even de dop losdraait. 

  Gezonde kefir herkennen

  Gezonde kefir is lobbig en homogeen van structuur. Als er veel kaasachtige brokjes en korreltjes in zitten, in combinatie met het achterblijven van groei en een zure smaak, is dat geen goed teken. Ook als de kleur van de kefirkorrels langzaam steeds geler wordt geeft dat aan dat de kefir vervallen is. 

  Zelf kefir maken? Bestel nu bij Mani Vivendi.

  Kefir is een gezonde drank met enorm veel voordelen voor je gezondheid. Het wordt aangeraden om dagelijks 1 tot 3 kopjes kefir te drinken om de gezondheidsvoordelen te maximaliseren. Bouw het drinken van kefir langzaam op en drink het op een lege maag, tijdens of na een maaltijd. Bij Mani Vivendi hebben we alles in huis zodat jij zelf kefir kunt maken. Koop je het liever kant en klaar? Mani Vivendi heeft ook een ruim aanbod aan kant-en-klare kefir. Vergeet niet om de kefir goed te bewaren en regelmatig even de dop los te draaien. Bestel jouw kefir nu bij Mani Vivendi, en geniet van de vele gezondheidsvoordelen!

  Nieuws & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »