0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Luuk Weijman - Maandag 19 Juni 2023

  Kefir vs. Yakult en yoghurt: Wat is beter?

  Op zoek naar een gezonde en lekkere manier om je gezondheid te verbeteren? Dan is het tijd om te ontdekken wat kefir voor jou kan betekenen. Als je geen keuze kan maken over welk drankje het beste bij jou past, zullen we je daar in deze blog bij helpen. We gaan wat dieper in op kefir ten opzichte van yakult en yoghurt; welke is nou het beste voor je gezondheid?

  Als het gaat om probiotica, dan zijn er drie zuivelproducten die er echt uitspringen: kefir, Yakult en yoghurt. Yakult en yoghurt zijn ongetwijfeld bekender dan kefir, maar dat betekent niet dat kefir minder goed is. Integendeel, kefir heeft veel voordelen ten opzichte van Yakult en yoghurt.

  Wat is kefir?

  Kefir is een gefermenteerde drank die gemaakt wordt van melk of water, in combinatie met de zogeheten kefirkorrels. Deze korrels bevatten zowel bacteriën als gisten en zorgen voor de unieke smaak en textuur van kefir. Het is een probiotische drankje, wat inhoudt dat het levende micro-organismen bevat die goed zijn voor je darmflora. 

  Het verschil tussen kefir en yoghurt

  Iedereen weet wel wat yoghurt is, maar wat is het verschil tussen kefir en yoghurt? Terwijl yoghurt wordt gemaakt door cultuur bacteriën toe te voegen aan melk, wordt kefir gemaakt met de kefirkorrels die bestaan uit bacteriën en gisten. Dit resulteert in een bredere verscheidenheid aan bacteriën en gisten in kefir in verhouding tot yoghurt, wat betekent dat kefir potentieel meer gezondheidsvoordelen kan bieden dan yoghurt. 

  Wat is Yakult?

  Yakult is net als kefir een gefermenteerd drankje dat ook probiotica bevat. Yakult wordt gemaakt van water, suiker en de bacterie Lactobacillus casei Shirota. Deze bacterie is speciaal ontwikkeld om resistent te zijn tegen de zure omgeving van de maag, zodat de bacterie de darmen kan bereiken en daar zijn werk kan doen. 

  Kefir, de winnaar van de probiotica wedstrijd

  Kefir lijkt erg op yoghurt, maar er worden voor kefir andere bacteriën gebruikt. In kefir zitten, in tegenstelling tot yoghurt, ook gisten verwerkt. Beide zuivelproducten bevatten probiotica, maar kefir bevat meer bacteriën en stammen. Daarnaast houden je spijsvertering en microbioom van onbewerkte en pure voeding, het liefst vezelrijk. Kefir is hier een goed voorbeeld van! 

  En wat blijkt? In kefir zit maar liefst 150.000 keer meer bacterie-inhoud dan Yakult. Kefir bevat dus vele malen meer bacteriën dan de andere twee drankjes. Het voordeel van kefir ten opzichte van Yakult en yoghurt is dat het vele malen meer bacteriën bevat, inclusief de belangrijke gisten, zonder toevoegingen!

  Yoghurt en Yakult: niet de beste keuze

  Wat is er mis met yoghurt en Yakult? Eigenlijk helemaal niks; yoghurt en Yakult zijn nog steeds gezonde keuzes. Yakult bevat weliswaar minder bacteriën dan kefir, maar nog  steeds meer dan de meeste yoghurtdrankjes. En ook yoghurt bevat probiotica, alleen minder dan kefir en Yakult. Het grootste nadeel van yoghurt en Yakult is dat ze vaak toevoegingen zoals suiker bevatten. Dit kan het effect van de probiotica verminderen.

  Wat zijn de voordelen van kefir?

  Kefir bevat veel meer probiotica dan Yakult en andere probiotica drankjes. Daarnaast bevat kefir ook belangrijke gisten en heeft het geen toevoegingen. Kefir kan helpen bij het verminderen van darmklachten, want de bioactieve stoffen hebben een positief effect op de darmgezondheid. Ook verbetert het de weerstand en helpt bij het voorkomen van ziektes.

  Koop kant-en-klare kefir nu bij Mani Vivendi

  Het antwoord op de vraag welke nou beter is, is niet eenvoudig. Yakult en yoghurt zijn gemakkelijk verkrijgbaar in de supermarkt en Yakult is handig om mee te nemen, terwijl kefir meer bacteriën en gisten bevat en geen toevoegingen heeft. Uiteindelijk hangt het af van persoonlijke voorkeur, en welke het beste past bij jouw levensstijl. Bij Mani Vivendi kan je kefir uitproberen met onze kant-en-klare kefir, of je kan ervoor kiezen zelf kefir te maken. Koop je kefir nu bij Mani Vivendi.

  Voor de liefhebbers hebben we ook een uitgebreid assortiment aan kombucha. Geïnteresseerd in dit gezonde en verfrissende alternatief? Kombucha kopen doe je gemakkelijk bij Mani Vivendi, waar we verschillende smaken bieden om aan iedere voorkeur te voldoen.

  Nieuws & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »