0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Luuk Weijman - Vrijdag 9 Juni 2023

    Wat voor impact heeft kefir op je darmen?

    Kefir is een populaire drank die helpt bij het ondersteunen van de spijsvertering en darmgezondheid. Het drankje bevat ongeveer 30 verschillende soorten probiotica, of ‘goede bacteriën', die bekend staan om het verbeteren van de darmgezondheid en het helpen bij het spijsverteringsproces van het lichaam. Maar welke impact heeft kefir nou precies op je darmen?

    Positieve effecten van kefir op de darmen

    Onderzoek heeft aangetoond dat het consumeren van kefir samen met een gezond dieet rijk aan vezels de spijsvertering kan verbeteren, ontstekingen kan verminderen en symptomen van inflammatoire darmaandoeningen, zoals de ziekte van Crohn en maagzweren, kan verlichten. Kefir bevat namelijk anti-inflammatoire stoffen die de activiteit van pro-inflammatoire cytokines remmen. 

    Kefir helpt dus bij de ontgifting van het lichaam en draagt bij aan een gezond immuunsysteem en huidverbetering. Een gezonde darmflora zorgt namelijk voor een sterkere weerstand tegen infecties en kan allergische klachten verminderen.

    Wennen aan kefir

    Als je nog niet eerder kefir hebt gedronken, is het verstandig om rustig te beginnen. Als je in één keer veel probiotica binnenkrijgt, kan het zijn dat je lichaam moet wennen en dat je last krijgt van klachten zoals diarree en misselijkheid. Bouw het drinken van kefir dus langzaam op.

    Hoeveel kefir moet je drinken?

    Als je lichaam wat meer is gewend aan het drankje en de invloed die het heeft, kan je het drinken van kefir wat meer opbouwen. Voor de beste resultaten wordt aangeraden om dagelijks ongeveer 1-3 kopjes kefir te drinken en dit eventueel te combineren met andere gefermenteerde voedingsmiddelen en/of dranken om de inname van probiotica te verhogen. Overmatige consumptie van kefir kan echter leiden tot een opgeblazen gevoel, gas, krampen en misselijkheid. Het is dus belangrijk om het bij een gezonde hoeveelheid te houden en vergeet niet om te luisteren naar de signalen van je lichaam.

    Meer tips om je darmflora te verbeteren

    Als je niet zeker weet of kefir weggelegd is voor jou, maar wel graag wil werken aan het verbeteren van je darmflora, zijn hier nog een aantal tips:

    • Eet meer groente  en fruit, deze bevatten veel oplosbare vezels;
    • Vermijd suiker en beperk antibioticagebruik voor zo ver dat mogelijk is;
    • Zet andere gefermenteerde voeding op het menu zoals zuurkool of kimchi;
    • Probeer stress te vermijden en overdrijf niet met hygiëne;
    • Eet onbewerkte en pure voeding met veel vezels zoals volkoren-graanproducten, peulvruchten, aardappels, noten en zaden;
    • Drink dagelijks 1,5 tot 2 liter water, koffie en thee om verstopping tegen te gaan.

    Bestel kant-en-klare kefir nu bij Mani Vivendi!

    Kefir is een gezonde drank met veel positieve effecten op de darmgezondheid. Het kan daarnaast de spijsvertering verbeteren, ontstekingen remmen en bijdragen aan een gezond immuunsysteem en huidverbetering. Het is echter belangrijk om het bij een gezonde hoeveelheid te houden en te combineren met andere gezonde voedingsmiddelen en dranken om de darmflora te verbeteren. Bij Mani Vivendi koop je kant-en-klare kefir, of kan je kiezen voor een zelfmaakpakket. Waar ga jij voor? Bestel nu bij Mani Vivendi.

    • Luuk Weijman

      Geplaatst op maandag 22 januari 2024 11:15

      Goedemorgen,

      Ik zou niet weten waarom dit niet zou mogen samen. Ik verwacht dat het niet voor problemen zal zorgen.

    Nieuws & updates

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »