0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Luuk Weijman - Maandag 19 Juni 2023

  Wat zijn de voordelen van Keifr?

  Kefir wordt steeds populairder vanwege de vele gezondheidsvoordelen die het met zich meebrengt. Het gefermenteerde drankje wordt gemaakt door kefirkorrels toe te voegen aan melk, waardoor de melk gaat fermenteren en verandert in een lichtzure, bruisende drank met een unieke smaak. Benieuwd naar de voordelen van deze gefermenteerde drank en waarom het een goede aanvulling is op je dagelijkse dieet? Lees dan snel verder!

  Wat is kefir precies?

  Kefir is een verfrissende drank die van oudsher wordt gemaakt door middel van fermentatie van melk of water. Het is een probiotische drank, rijk aan gezonde bacteriën en gisten, en heeft een licht-bruisende textuur en een lichtzure smaak. Om kefir te maken, voeg je kefirkorrels toe aan melk of water en laat je het geheel fermenteren bij kamertemperatuur gedurende ongeveer 24-48 uur. De bacteriën en gisten in de kefirkorrels zullen de suikers in de melk omzetten in melkzuur, koolstofdioxide en andere verbindingen, wat resulteert in de kenmerkende textuur en smaak van kefir. Na de fermentatie zeef je de kefir even af om de kefirkorrels er uit te halen, en dan is je drankje klaar!

  Waar komt kefir vandaan?

  Kefir wordt al eeuwenlang gemaakt door verschillende culturen over de hele wereld. Het is ontstaan in de Kaukasus-regio, waar het door herders werd gemaakt door melk in leren zakken op te slaan, wat op natuurlijke wijze zou fermenteren. De herders ontdekten dat de drank hun immuunsysteem versterkte en hen hielp bij het verteren van het voedsel dat ze aten tijdens hun lange dagen op de weide.

  Kefir wordt tegenwoordig gewoon gemaakt met behulp van kefirkorrels: Een combinatie van bacteriën en gisten die de fermentatie van de melk of het water mogelijk maken. Deze korrels zien er uit als kleine bloemkooltjes en kunnen keer op keer worden gebruikt om nieuwe batches kefir van te maken.

  De voordelen van kefir op een rij

  Kefir is rijk aan probiotica en andere bioactieve stoffen, die kunnen bijdragen aan het verbeteren van de gezondheid van het hart, de darmen, de nieren, de lever en de huid. Enorm veel gezondheidsvoordelen dus, daarom hebben we ze even op een rijtje gezet:

  • Voordelen voor je hart

  Een van de belangrijkste voordelen van kefir is dat het kan helpen met het verbeteren van de gezondheid van het hart. Uit onderzoek is gebleken dat kefir kan helpen bij het verlagen van de bloeddruk en het verminderen van het risico op hartaandoeningen
   

  • Vebetering van de darmgezondheid

  Kefir bevat probiotica, wat bij kan dragen aan de darmgezondheid. Regelmatig drinken van kefir kan helpen bij het verminderen van symptomen van bepaalde darmstoornissen, zoals prikkelbare darmsyndroom (PDS), of darmklachten in het algemeen. 
   

  • Bescherming tegen bacteriële infecties

  De natuurlijke antimicrobiële eigenschappen in kefir kunnen helpen bij het bestrijden van bacteriële infecties en het bevorderen van de wondgenezing. 
   

  • Reguleren van gewicht

  Vrij recent onderzoek heeft aangetoond dat het drinken van kefir kan assisteren bij het reguleren van het gewicht. Het kan ook helpen bij het verminderen van buikvet en het verbeteren van de algehele gezondheid.
   

  • Verbeteren van de gezondheid van de botten

  Kefir bevat calcium en andere voedingsstoffen die kunnen helpen bij het verbeteren van de gezondheid van de botten. Het regelmatig drinken van kefir kan het voorkomen van botverlies en osteoporose ondersteunen. 
   

  • Geschikt voor lactose-intolerantie 

  De melkzuurbacteriën in kefir breken de lactose tijdens het fermentatieproces grotendeels af, waardoor het veel minder lactose bevat dan gewone melkproducten. Hierdoor is kefir goed te verdragen voor mensen met lactose-intolerantie.
   

  Verbetering van de gezondheid

  Het voornaamste voordeel van kefir is wel duidelijk: het verbeteren van de gezondheid in het algemeen. Volgens voedingsdeskundigen en gezondheidsprofessionals kan het regelmatig drinken van kefir de gezondheid verbeteren binnen 2-4 weken. Dit komt door de vele verschillende gezondheidsvoordelen. Kefir bevat enorm veel voedingsstoffen en bioactieve stoffen, zoals proteïnen, calcium, magnesium en vitamine B12. Het bevat ook een breed scala aan bacteriën en gisten die helpen bij het bevorderen van een gezonde darmflora en het immuunsysteem. Door deze combinatie van voedingsstoffen en bacteriën kan kefir bescherming bieden tegen bacteriële infecties en zelfs de bloeddruk en het risico op hartziekten verlagen.

  Kefir bij Mani Vivendi

  Kefir biedt dus veel verschillende gezondheidsvoordelen; voor het hart, de darmen, de nieren, de lever, de huid en nog veel meer. Mani Vivendi heeft een ruim aanbod aan kant-en-klare kefir, maar ook pakketten om zelf water- of melkkefir te maken! Benieuwd geworden naar het gezonde, gefermenteerde drankje? Bestel dan nu op Mani Vivendi. 

  Nieuws & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »