Kombucha Navulpakket - 20 liter

€21,95
Artikelnummer: KB-Navul
Levertijd: Voor 16:00 uur besteld, morgen geleverd

Kombucha Navulpakket - 20 liter

Met dit Kombucha Navulpakket heb je snel alle ingredienten in huis om nieuwe Kombucha te maken. Ideaal wanneer je al een keer een van onze Kombucha Startpakketten hebt gekocht en enkel nieuwe ingrediënten nodig hebt! Dit pakket biedt je alles in precies de juiste hoeveelheden om weer 20 liter Kombucha te kunnen maken.

Het Kombucha Navulpakket van Mani Vivendi bestaat uit de volgende artikelen:

  1. Biologische Kombucha Balance - 1.000 ml.
  2. Biologische Zwarte thee - 100 gram
  3. Biologische Gunpowder Groene thee - 100 gram
  4. Biologische Kristalsuiker - 1.500 gram
  5. Neteldoekje voor het afsluiten van de pot

 

Biologische ingrediënten voor Kombucha

Alle ingrediënten in de Kombuchapakketten van Mani Vivendi zijn biologisch. Zo weet u zeker dat er geen schadelijke stoffen zijn gebruikt bij het produceren van deze ingrediënten. Beter voor uzelf en beter voor het milieu!


Zelf Kombucha maken met de juiste hoeveelheid ingrediënten

Om zelf twee liter Kombucha van goede kwaliteit te maken hanteren wij de volgende hoeveelheden en stappen:

Stap 1. Wij zetten zelf altijd 2,75 liter thee en gebruiken hiervoor in totaal 20 gram Biologische thee, 10 gram Groene thee en 10 gram Zwarte thee. Naar smaak kunt u uiteraard ook de ene keer 20 gram Groene thee gebruiken en de volgende keer 20 gram Zwarte thee. Tijdens het koken van het water en het afkoelen hiervan, verdampt er ongeveer 750 ml., waardoor u ongeveer 2 liter koude thee overhoudt.

Stap 2. Wanneer de thee is afgekoeld tot ongeveer 40 graden voegen we hier 150 gram Biologische suiker aan toe. Iets minder mag ook, indien u dit wenst. Nadat de suiker opgelost is en de thee afgekoeld is tot kamertemperatuur, kunt u dit in uw Kombuchapot schenken (de theeblaadjes er eerst uithalen!) en de zwam (SCOBY) toevoegen.

Stap 3. Schenk hier 100 ml. Biologische Kombucha Balance bij om uw nieuwe kweek een vliegende start te geven. De Kombucha Balance zit vol levend ferment, is suikervrij en versnelt en verbetert het proces! 

Stap 4. Sluit de pot af met een schoon Neteldoekje zodat stof en vliegjes niet in de pot kunnen komen, maar uw Kombuchadrank wel kan 'ademen'.

U zult zien dat u, wanneer u deze hoeveelheden aanhoudt (of een veelvoud ervan), met het Kombucha Navulpakket in totaal 20 liter Kombuchadrank gemaakt kan worden. Dus voor een kleine investering heeft u voldoende Biologische ingrediënten in huis om weer aan de slag te kunnen!


Kombucha benodigdheden kopen

Uiteraard is het mogelijk om verschillende handige of noodzakelijke Kombucha benodigdheden bij te bestellen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe Kombuchazwam (SCOBY), een extra pot, handige glazen beugelflessen of pH-meters en Refractometers om de zuurgraad of het suikergehalte te meten.

Diverse items kun je met korting bij dit pakket of één van de andere Kombuchapakketten bijbestellen!

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen