Kombucha Starterspakket

€43,70
Artikelnummer: starters 3,0
Levertijd: Voor 16.00 uur besteld morgen geleverd

 

Kombucha Starterspakket

Het Kombucha starterspakket bestaat uit de volgende artikelen:

  1. Zwam (SCOBY) 100 gram 
  2. Startvloeistof 100 ml
  3. Biologische zwarte thee 160 gram
  4. Biologische gunpowder groene thee 160 gram
  5. 1 liter biologische Balance kombucha te gebruiken als kickstart voor je brouwsel (Fairtrade)
  6. De keuze uit verschillende potten met een aftapkraan tussen de 3 liter en 8 liter tegen een kleine meerprijs.
  7. Dan hebben we ook nog de optie van een RVS aftapkraan voor € 13,00 en diverse andere uitbreidingsmogelijkheden.
     

 

Voordelen van een pot met aftapkraan.

Deze 3 en 4 liter glazen potten zijn perfect om kombucha in te maken met veel meer gemak dat de 2,5 liter pot.

Als kombucha na 14 dagen rijping gereed is moet de drank in een fles gegoten worden om de pot te gebruiken voor een nieuwe productie kombucha. Vanwege de droesem onder in een normale pot moet de kombuchadrank dan via een trechter en een filterdoek afgegoten worden. Dat kan bijvoorbeeld via een theedoek of via een koffiefilter. Met deze glazen pot met aftapkraan kan de drank eenvoudig in een fles getapt worden. De droesem blijft onder in de pot liggen en kan direct weer als startvloeistof worden gebruikt voor een nieuwe lading. De (afgekoelde) thee kan er direct weer op.

 

Aanbiedingen.

Je kunt het starterspakket combineren met een mooie 4 literpot met hengsel een 5,5 of zelfs een 8 liter pot. Momenteel zijn de starterspakketten met deze drie potten in de aanbieding.

Met het Kombucha starterspakket nog veel meer zaken direct met korting bij te bestellen zodat je die niet meer zelf hoeft aan te schaffen. Zoals bijvoorbeeld een neteldoek of digitale pH-meter.

 

RVS aftapkraan.

Voor de mensen die niet willen dat de kombucha met plastic in aanraking komt hebben we de optie van RVS aftapkraantje.   

De 2,5 liter potten hebben geen aftapkraan. Een RVS kraantje kopen samen met een 2,5 liter pot heeft dan dus ook geen zin. 

 

De pot wordt naar boven toe breder.

Een eigenschap die je bijna nergens anders vindt, is dat deze glazen pot naar boven toe steeds breder wordt. Het voordeel hiervan is dat gasvorming tijdens de productie niet onder de zwam "vast" komt te zitten en de zwam van de vloeistof drukt. U moet de pot niet vullen tot de vernauwing in de hals.

 

Het maken van kombucha

Kombucha maakt u met behulp van een zwam/scouby.

U zet 2,5 liter thee en laat die afkoelen tot kamer temperatuur. U filtert de theeblaadjes uit de thee als u de pot vult. Daarna voegt u de zwam compleet met de vloeistof waarin hij drijft toe. Zwam en thee moeten beiden op kamer temperatuur moet. Zorg dat er geen stof in de pot komt als u die 14 dagen wegzet op een warme plek. De zwam moet goed kunnen ademen, dus de pot niet afsluiten met een dikke doek of een deksel. Na ongeveer een week begint zich een vlies op de pot te vormen dat na 14 dagen een nieuwe zwam wordt. De eerste keer zal de nieuwe zwam nog erg dun zijn. Na een tweede productie zal de zwam dikker worden. U kunt vanaf 10 dagen af en toe met een juslepel de drank proeven. Hij mag niet te zoet en niet te zuur smaken. Als hij nog zoet is moet hij nog lange staan. Hoe langer de drank staat hoe zuurder hij wordt. Naarmate de pot warmer staat gaat het proces sneller. U kunt bij Mani Vivendi ook een verwarmingsplaatje kopen wanneer u de pot op een te koude plek heeft staan. U kunt bij ons ook een pH meter of pH strips kopen om precies te meten wanneer de kombucha gereed is om te drinken. Als de drank gereed is kunt u de drank uit de pot gieten in een fles. De drank kunt u daarbij het beste filteren. Het residu onder in de pot kunt u prima enkele keren voor een nieuwe kweek gebruiken.  Bij onze documentatie vindt u een uitgebreide handleiding voor het zelf maken van de kombuchadrank. 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen