Kombucha Starterspakket

Artikelnummer: starters 2,5l
Levertijd: Voor 16.00 besteld morgen geleverd

 

Kombucha Starterspakket

Het Kombucha starterspakket bestaat uit de volgende artikelen:

  1. Zwam 100 gram 
  2. Startvloeistof 100 ml
  3. Biologische zwarte thee 200 gram
  4. Biologische gunpowder groene thee 200 gram
  5. 1 liter biologisch Rooibos kombucha om direct te drinken
  6. Pot van 2,5 liter (gratis maar zonder aftapkraan) of
  7. de keuze uit 2 verschillende 3,0 liter een 4 liter en een 8 liter pot met aftapkraantje tegen een kleine meerprijs.
  8. ,Dan hebben we ook nog de optie van een RVS aftapkraan voor €13,00.
     

 

Voordelen van een pot met aftapkraan.

 

Deze 3 en 4 liter glazen potten zijn perfect om kombucha in te maken met veel meer gemak dat de 2,5 liter pot.

Als kombucha na 14 dagen rijping gereed is moet de drank in een fles gegoten worden om de pot te gebruiken voor een nieuwe productie kombucha. Vanwege de droesem onderin een normale pot moet de kombuchadrank dan via een trechter en een filterdoek afgegoten worden. Dat kan bijvoorbeeld via een theedoek of via een koffiefilter. Met deze glazen pot met aftapkraan kan de drank eenvoudig in een fles getapt worden. De droesem blijft onderin de pot liggen en kan direct weer als startvloeistof worden gebruikt voor een nieuwe lading. De (afgekoelde) thee kan er direct weer op.

 

De pot wordt naar boven toe breder.

Een eigenschap die je bijna nergens anders vindt is dat deze glazen pot naar boven toe steeds breder wordt. Het voordeel hiervan is dat gasvorming tijdens de productie niet onder de zwam "vast" komt te zitten en de zwam van de vloeistof drukt. U moet de pot niet vullen tot de vernauwing inde hals.

 

Het maken van kombucha

Kombucha maakt u met behulp van een zwam/scouby.

U zet 2,5 liter thee en laat die afkoelen tot kamer temperatuur. U filtert de theeblaadjes uit de thee als u de pot vult. Daarna voegt u de zwam compleet met de vloeistof waarin hij drijft toe. Zwam en thee moeten beiden op kamer temperatuur moet. Zorg dat er geen stof in de pot komt als u die 14 dagen wegzet op een warme plek. De zwam moet goed kunnen ademen, dus de pot niet afsluiten met een dikke doek of een deksel. na ongeveer een week begint zich een vlies op de pot te vormen dat na 14 dagen een nieuwe zwam wordt. De eerste keer zal de nieuwe zwam nog erg dun zijn. Na een tweede productie zal de zwam dikker worden. U kunt vanaf 10 dagen af en toe met een juslepel de drank proeven. Hij mag niet te zoet en niet te zuur smaken. Als hij nog zoet is moet hij nog lange staan. Hoe langer de drank staat hoe zuurder hij wordt. Naarmate de pot warmer staat gaat het proces sneller. U kunt bij Mani Vivendi ook een verwarmingsplaatje kopen wanneer u de pot op een te koude plek heeft staan. U kunt bij ons ook een pH meter of pH strips kopen om precies te meten wanneer de kombucha gereed is om te drinken. Als de drank gereed is kunt u de drank uit de pot gieten in een fles. De drank kunt u daarbij het beste filteren. Het residu onder in de pot kunt u prima een aantal keer voor een nieuwe kweek gebruiken.  Bij onze documentatie vindt u een uitgebreide handleiding voor het zelf maken van de kombuchadrank. 

Op suiker na vindt u alle benodigdheden in ons kombucha starterspakket.

| Kees Kielen 26-06-2019 15:00

De plastic kraan zit is soms net iets te los waardoor hij gaat lekken. De RVS kraan moet zelf gemonteerd worden. Als dit verkeerd gebeurd heb je ook kans op lekkage. Ik zal er voortaan een kleine handleiding bij doen.

| Miriama Malcicka 20-06-2019 16:48

I bought 3l pot with stainless steel tap and is leaking!

3 sterren gebaseerd op 2 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »