0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Anouk Verlaan - Donderdag 19 Juni 2021

    RECEPT: kombucha met sinaasappel en gember

    Kombucha met sinaasappel en gember

    Wist je al dat je van kombucha je eigen frisdrank kan maken? Je bent heel vrij in de smaak die je aan je kombucha geeft. Voeg fruit(sap), kruiden en andere smaakmakers toe aan je gefermenteerde kombucha, laat nog een aantal dagen staan en klaar is kees (lekker toepasselijk!). Vooral met dit weer is het heerlijk om je eigen frisdrank te maken, zo kan je verantwoord genieten van verfrissende drankjes. Vandaag deel ik het recept voor kombucha met sinaasappel en gember smaak.

     

    Ik vind het leuk om jullie regelmatig inspiratie op te laten doen met verschillende kombucha smaakjes. Heb jij ook een kombucha recept waarvan jij helemaal weg van bent? Laat het ons weten, dan kunnen wij dit recept ook delen met anderen! 

     

    Wat heb je nodig?

    1 glazen kombucha beugelfles

    1 trechter

    400 ml kombucha*

    100 ml verse sinaasappelsap

    1 tl verse geraspte gember 

     

    *bekijk hier het basisrecept voor kombucha, hiervoor heb je een kombucha startpakket nodig. Of koop een kant-en-klare kombucha 

     

    Bereidingswijze

    Je begint dit recept op het moment dat de eerste fermentatie van je kombucha klaar is, vanaf dat moment kan je een smaakje toevoegen aan je kombucha. Na het toevoegen van een smaakje, begint de tweede fermentatie. Tijdens de tweede fermentatie sluit je de fles af, hierdoor ontstaat er koolzuur. Binnen een paar dagen heb je je eigen frisdrank! 

     

    1. Vul je glazen beugelfles met 100 ml verse sinaasappelsap, 1 tl geraspte gember en 400 ml kombucha. Doe dit met behulp van de trechter. Vul de fles niet tot aan de nok toe vol, maar laat een paar centimeter vrij. 

    2. Sluit de beugelfles en laat 2 tot 3 dagen staan voor het lekkerste resultaat. Zet de flessen op een donkere plek in het huis en zorg ervoor dat de flessen op kamertemperatuur blijven. Hoe langer je het laat staan, hoe bruisender het wordt. 

     

    LET OP: Het is belangrijk om elke 12 uur de beugelfles even open te maken, zodat er ook wat van het gas kan ontsnappen. Doe je dit niet, dan kan je beugelfles vanzelf openspringen. 

     

     

     

    Nieuws & updates

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »