0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Anouk Verlaan - Maandag 29 Juni 2021

    RECEPT: Alcoholvrije waterkefir mojito

    ALCOHOLVRIJE WATERKEFIR MOJITO 

    Deze alcoholvrije mojito is de perfecte afsluiter van een warme zomerdag. De combinatie van munt, limoen en lekker veel ijs maakt het een verfrissend drankje. Door de kefir is het ook nog is super gezond! We hebben de alcohol weggelaten, waardoor je onbeperkt kan genieten van dit heerlijke drankje, wat wil je nog meer?

     

    Wat heb je nodig? 

    950 ml waterkefir

    1 trechter

    een paar muntblaadjes 

    sap van 2 limoenen 

    2 tl biologische suiker 

    2 glazen beugelflessen 

     

    Bereidingswijze

    1. Na de eerste fermentatie van waterkefir, kunnen we beginnen met het maken van de alcoholvrije mojito. Giet hiervoor 475 ml waterkefir in beide beugelflessen. Gebruik hiervoor de trechter. 

    2. Voeg vervolgens het sap van de 2 limoenen toe aan de waterkefir. Kneus een aantal muntblaadjes en voeg dit ook toe aan de alcoholvrije mojito. Als laatst voegen we per fles 1 tl suiker toe. De suiker wordt opgenomen, dus uiteindelijk heb je een suikervrij drankje. Wil je zeker weten dat het suiker volledig is opgenomen? Met de refractometer kan je dit controleren. 

    3. Doe de fles dicht en laat de alcoholvrije mojito nog 24 tot 72 uur fermenteren op kamertemperatuur. Maak de fles om de 12 uur even open zodat de gassen kunnen ontsnappen. 

    4. Serveer de alcoholvrije mojito koud met ijsklontjes en eventueel extra muntblaadjes. 

    Nieuws & updates

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »