- Alle producten zijn door ons getest en geprobeerd
- Voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
- Gratis verzending vanaf € 75
Kefir is een probiotisch drankje vol gezonde bacteriën, gisten en vitamines. Er zijn tientallen redenen om kefir te nuttigen. Want naast alle gezondheidsvoordelen, is het ook nog eens heel leuk om zelf te maken. Kefir ontstaat door een fermentatieproces. Binnen een aantal dagen heb jij je eigen kefir gemaakt. Kefirkorrels hebben een onbeperkte levensduur, dus je hebt er voor altijd plezier van!
Let op! Het startpakket wordt geleverd met een 2,7 liter pot, de pot komt dus niet overeen met de foto.
Met het kefir startpakket basis heb je alles in huis om gelijk te beginnen met je eerste fermentatie. Met 25 gram kefir korrels kan je ongeveer 1 liter kefir maken. Tijdens elke fermentatie groeien de kefirkorrels met 15 tot 20 procent. Dit komt doordat kefirkorrels levende organismen zijn. De 2,7 liter pot bedek je daarom ook met een neteldoekje. Het neteldoekje zorgt ervoor dat de kefirkorrels voldoende zuurstof krijgen. Ook zorgt het neteldoekje ervoor dat er geen insecten of vuil in de kefir komt. De kefirkorrels leven van de dadels en suiker. En hoe warmer je de pot zet, hoe sneller de kefirkorrels aangroeien. De beste temperatuur is tussen de 18 en 28 graden. Met de plakthermometer zie je precies hoeveel graden jouw kefir op dat moment is.
Wil je weten hoe je zelf kefir maakt? Bekijk hier het recept.
Heb je liever een uitgebreider pakket? Wij verkopen ook een kefir startpakket compleet en een kefir startpakket extra. Je kan er ook voor kiezen om je pakket uit te breiden met korting. Onderstaande artikelen kan je bovenaan de pagina toevoegen aan je pakket.
Voeg met korting toe aan het pakket
Wil je liever beginnen met een grotere hoeveelheid kefirkorrels? Bij dit pakket kan je 10, 25 of 50 gram extra kefirkorrels toevoegen.
Heb je hiervoor ook een extra glazen 2,7 liter pot en een extra neteldoekje nodig? Deze kan je ook met korting toevoegen aan je pakket.
Heb je geen warme plek in huis? Met een verwarmingsplaatje kan je de pot op temperatuur houden. Perfect voor in de winter!
Je voedt de kefirkorrels met suiker. De suiker wordt opgenomen tijdens de fermentatie. Om zeker te weten dat de suiker is opgenomen, kan de refractometer je precies vertellen hoeveel suiker er nog aanwezig is.
Vermijd metalen materialen, zoals een zeef. Wij verkopen trechters met daarin een zeef. Met de trechter met zeef kan je de kefirkorrels makkelijk uit het water zeven en de kefir in glazen beugelflessen gieten. Dan kan je de kefir in de koelkast bewaren.
Kan je niet wachten tot je eigen waterkefir klaar is? Geniet alvast van onze kant-en-klare waterkefir.
Toon meer