0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Anouk Verlaan - Maandag 24 Mei 2021

  De Chi Machine: Ook voor mensen met een dwarslaesie

  De Chi Machine: Ook voor mensen met een dwarslaesie

  De Chi machine staat erom bekend dat het vele kwaaltjes in het lichaam kan verhelpen. Elke dag een sessie van 15 minuten doet wonderen, het zorgt voor minder stress in de spieren en de gewrichten worden weer soepel. Klachten als rugpijn en nekpijn verdwijnen al snel, maar wist je dat ook mensen met een dwarslaesie veel baat hebben bij het gebruik van de Chi machine? 

   

  Beweging is vanzelfsprekend, pas wanneer dit van je ontnomen wordt, zal je merken wat voor invloed beweging op je lichaam heeft. Mensen met een dwarslaesie vormen een grote klantengroep voor de Chi machine. Bij een dwarslaesie zijn zenuwbanen die door het lichaam lopen afgekneld, waardoor bepaalde lichaamsdelen verlamd zijn. Hierdoor kunnen bepaalde lichaamsdelen niet meer bewogen worden, maar voel je ook geen aanraking, pijn, kou of warmte meer. De verlamming heeft nadelige effecten op de doorbloeding van het lichaam, waardoor er in de loop van de tijd meer klachten zullen ontstaan.

   

  De Chi machine kan helpen om deze klachten te verminderen. Het zorgt er namelijk niet alleen voor dat de benen bewogen worden, maar ook voor een optimale doorbloeding. Na het gebruik van de Chi Machine voel je tintelingen door het gehele lichaam, dit effect is ook waargenomen bij mensen met een volledige dwarslaesie. Wij hebben van onze klanten gehoord, dat zelfs de stoelgang verbeterd en spasme afneemt nadat de Chi Machine een tijdje in gebruik is. 

   

  Hoe werkt de Chi Machine?

  De Chi Machine wordt op de grond neergezet, je gaat zelf ook op de grond liggen en je plaatst je benen in de enkelsteunen van de Chi Machine. Zorg voor een zachte ondergrond, hiervoor zijn de wollen yogamatten zeer geschikt. De Chi machine kan je instellen op tijd en snelheid. Het is handig om bij het eerste gebruik een korte sessie van 5 minuten te doen en een langzame snelheid in te stellen. Luister naar je lichaam en bouw dit op naar wat goed voor jou voelt. 

   

  De beweging van de Chi Machine is gebaseerd op een traditionele Chinese massagetechniek, want volgens de Chinese geneeskunde zit de kracht in de natuur. De Chi Machine bootst daardoor ook de beweging van een vissenstaart na. Deze beweging spreekt elke wervel in het lichaam aan, waardoor de wervelkolom in balans wordt gebracht. 

   

  Wij hebben verschillende Chi Machines in ons assortiment: De Chi Vitalizer Basic, Deluxe, Draadloos, Magnetic Impulse en Breed. Alle Chi Machines zijn geschikt voor mensen met een dwarslaesie. 

   

  De praktijkervaringen van Hans Lalkens

  Hans Lalkens: voormalig lid van de gehandicaptenraad, reiziger, journalist en fotograaf schreef het volgende artikel voor het blad Support na zijn kennismaking met de Chi Machine.

   

  '' Voor ik in 1978 in een rolstoel terechtkwam was ik gek op hardlopen. 's Avonds voor het slapen gaan nog even een kwartiertje/half uurtje door onze buurt die al donker was. Als ik daarna in bed lag, tintelden mijn benen nog van de inspanning, dus van de versnelde bloedsomloop. Bij mijn eerste kennismaking met de chi-machine kreeg ik een déjà vu… Beelden uit 1978 en eerder kwamen op: het hardloop-gevoel in mijn benen was er weer! Met een dwarslaesie? Met een dwarslaesie! Mijn hele lijf werd vanuit mijn hielen in een continue slangenbeweging gebracht, ik voelde mijn ruggengraat rollen over de tafel waardoor hij gemasseerd werd; mijn hoofd lag heftig "nee" te schudden terwijl ik in mijn hoofd dacht: Ja! Dit is goed… Toen ik met een lodderig hoofd rechtop ging zitten, voelden beide benen aan als slappe vaatdoeken: alle ongewenste spasticiteit was eruit. Alsof ik een eind gelopen had… Maar dat lodderige gevoel duurde niet lang: toen ik weer in mijn rolstoel zat voelde ik een energie die in me was losgekomen die ik maar sporadisch tegenkom. Hooguit na 3 weken vakantie. De Chi machine is een massageapparaat dat mijn hele lijf (letterlijk) wakker schudt. Het apparaat masseert niet zelf, maar beweegt de hielen heen-en-weer; het rolt daarmee de belangrijkste energiesnelweg van mijn lichaam, die van het ruggenmerg, in een slangenbeweging los. Daardoor energie los komt en die energie wordt omgezet in eenvoudigweg goed functioneren tijdens de 16 uur per dag die ik wakker ben. Ik gebruik nu de Chi Machine elke dag een kwartier. En nu, in het voorjaar, kijk ik terug op een winter die ik beter ben doorgekomen dan alle 25 voorgaande tijdens welke ik in de rolstoel zat. Beter qua blaasfunctie, stoelgang, griep, enzovoort. Toeval? Misschien. Maar dan sluit ik mij aan bij de reclame van pindakaas van jaren terug: "Mama zegt dat het goed voor me is. Maar ik vind het gewoon lekker…"

   

  Nieuws & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »