Zelf Kefir maken

Zelf waterkefir maken is heel gemakkelijk. Als je alle benodigdheden in huis hebt, heb je binnen 24 tot 48 uur je eigen waterkefir gemaakt. Waterkefir kan je niet maken zonder waterkefirkorrels. Kefirkorrels zorgen namelijk dat het fermentatieproces op gang komt. Kefirkorrels en alle andere benodigdheden kun je bij Mani Vivendi kopen.

Kefir startpakketten of kefirkorrels kopen  

Gelijk beginnen met waterkefir maken? Bestel direct onze waterkefir startpakketten. Onze waterkefir startpakketten bevatten alle benodigdheden en producten om gelijk aan de slag te kunnen met het maken van je eigen waterkefir. Wij verkopen verschillende kefir startpakketten, kefir startpakket basis, kefir startpakket compleet en het kefir startpakket extra.  Als je ingrediënten in huis hebt en alleen nog losse kefirkorrels wilt kopen, kan dat natuurlijk ook.

Zelf waterkefir maken

Met het kefir startpakket basis, heb je alle basis ingrediënten in huis. Je kan gelijk beginnen met het maken van waterkefir. Doe de kefirkorrels in de 2,5 liter pot, samen een ruime hoeveelheid water. Voeg de biologische halfwitte suiker toe en wat dadels. Kefirkorrels leven van suiker. De suiker wordt weer omgezet in meer kefirkorrels! Sluit de pot af met een neteldoek en laat de waterkefir 24 tot 48 uur fermenteren. Na het fermentatieproces heb jij je eigen waterkefir gemaakt en is het klaar om te drinken!

De kefir startpakketten compleet en extra bevatten nog meer handige tools, zoals beugelflessen, een refractometer, warmhoudplaatje en trechter met zeef! Meet met de refractometer of al de suiker is opgenomen. Het warmhoudplaatje is perfect voor in de wintermaanden, het houd je waterkefir op temperatuur. Met de trechter giet je de waterkefir in een beugelfles en zeef gelijk de kefirkorrels eruit.

Voor al je waterkefir spullen kan je bij Mani Vivendi terecht.