Kombucha

 

Zelf maken of kopen?

 pot en glas met kombucha

Of u kombucha zelf gaat maken of kant en klaar koopt hangt af van uw portemonnee. Zelf maken kan erg goedkoop zijn, maar het vraagt een kleine investering in het begin en een grote investering in tijd en uithoudingsvermogen. Iedere 14 dagen opnieuw een kweek opzetten kan heel goed, maar vraagt veel discipline. Daarbij moet u regelmatig controleren of de drank al klaar is om te drinken. De kweektijd wil namelijk nogal eens verschillen, afhankelijk van de hoeveelheid startvloeistof en de temperatuur van de kweek. In het algemeen vinden mensen kant en klare drank beter te drinken. Onze kant en klare kombuchadranken zijn daarnaast gegarandeerd zonder suiker.
 

Onze kombucha

Onze kombuchadrank en onze andere kombuchaproducten zijn biologisch (skall) en probiotisch (levend ferment). Daar waar mogelijk zijn ook de grondstoffen Fairtrade aangekocht. Onze producten zijn tevens raw food. Dat betekent: niet gekookt of gepasteuriseerd. Hierdoor is het ferment nog levend in de fles. Zowel onze Rooibos kombucha als onze Balance kombucha zijn geheel suikervrij. Veel mensen die onze producten regelmatig gebruiken nemen een Kombucha abonnement. U hoeft per keer alleen maar via Ideal te betalen voor een nieuwe zending. Onze vaste klanten krijgen daarbij ook nog een mooie korting.
 

Wat is kombucha

Kombucha ontstaat uit fermentatie van gezoete thee door lactobacil- en gistculturen. De symbiose van gistcellen en bacteriën vormt een dikke, glanzende plak die de kombuchazwam of scoby genoemd wordt. De bacteriën en gisten (geen schimmels) ontwikkelen in de drank vooral glucuronzuur, melkzuur, azijnzuur en verschillende vitamines. Kombucha drank is bekend om zijn sterk reinigende en zuiverende eigenschappen. 

Let op: dit is geen medicijn!
Recept  kombuchadrank                Kombucha en veiligheid                Recept kombuchacrème

Kombucha koopt u al meer dan 15 jaar veilig en vertrouwd bij Mani Vivendi.