Water Kefir

 

Waterkefir natuurlijk probiotisch

Water kefir is een gezonde, lichtbruisende en frisse limonade met een zure smaak. Dit probiotische drankje heeft een gunstige werking op zowel je maag alsook de darmen. Het zit boordevol essentiële vitamines, mineralen, aminozuren en natuurlijk probiotica.

Wij verkopen kant en klare waterkefir, maar ook artikelen om het zelf te maken. Wil je makkelijk zelf Kefir maken? Bekijk ons Kefir starterspakket.

Kefir leeft van suiker. Als u zelf water kefir gaat maken let er dan wel op dat er niet teveel suiker in de drank achterblijft. Suikers is wel goed voor de kefirkorrels maar niet voor jou.

 

Hoe weet je of er nog veel suiker in de waterkefir zit?

Dat kan je meten met een soortelijk gewicht meter of een refractometer. Opgeloste suikers in water laten het volume van het water maar heel weinig toenemen, maar het gewicht van het water en de suiker kan je gewoon optellen. Het gewicht van het water neemt door de opgeloste suiker toe. En dat kan je meten met een soortelijke gewicht meter.

Suiker heeft een andere brekingsindex van licht dan water. Een refractometer meet door middel van deze brekingsindex het suikerniveau in je eigen gemaakte kefir. Een refractometer is een stuk duurder maar werkt echt veel handiger dan een soortelijk gewicht meter.

Zit er nog teveel suiker in, dan laat je de waterkefir nog een dagje staan. De volgende keer doe je er dan wat minder suiker bij.

Water kefir bevat een zeer kleine hoeveelheid alcohol door het fermentatieproces, dat is meestal niet meer dan 0,2%.

 

Enkele voordelen van waterkefir:

  • Het houdt de ‘slechte bacteriën’ op afstand,
  • Het verlaagt de druk van je bloed en het cholesterolgehalte,
  • Het stimuleert het ontslakkingsproces,
  • Het versterkt het afweersysteem,
  • Het beschermt tegen allergische reacties,
  • Het kan worden gebruikt als gezichtsmasker of crème,
  • Het hydrateert de huid,
  • Het helpt bij het verteren en absorberen van bepaalde koolhydraten.

Water kefir en alles wat daarbij nodig is koop je veilig en vertrouwd bij Mani Vivendi.